Литви знову не впустила російський вантажний вагон із символом «Z»

15.05.2024   18:41    12

Співробітники LTG Cargo на прикордонному з Білоруссю залізничному пункті Кена в понеділок помітили російський вагон зі знаком «Z», що прибув на литовську територію. Вагон був відчеплений і не пропущений на литовську територію.

Про це повідомляє у вівторок литовський мовник LRT з посиланням на LTG Cargo.

Це вже друга за останні кілька днів спроба провезти вагон із подібним маркуванням на литовську територію через прикордонний пункт Кена.

Останні новини:  Камала Гарріс офіційно заявила, що балотуватиметься на пост президента США

Вагони, що не відповідають положенням Адміністративного кодексу Литовської Республіки, заборонено приймати до перевезення територією Литви. Символ «Z», який вважається пропагандою військової агресії та військових злочинів проти людяності, додано до списку заборонених символів ще 2022 року.

«LTG Cargo» разом з іншими органами, що займаються контролем вантажних перевезень, постійно стежить за станом вагонів, що прибувають на литовські прикордонні станції.

Через Литву можна перевозити тільки вантажі, які відповідають вимогам санкцій ЄС, а вагони, що використовуються для перевезення, повинні відповідати міжнародному та литовському законодавству. Будь-які написи на вагонах мають відповідати литовському законодавству та вимогам громадського порядку.

Останні новини:  У день старту Олімпіади у Франції евакуювали Євроаеропорт


expert.in.ua