BMW використовує робота-собаку, щоб виявити проблеми на своєму заводі (ВІДЕО)

27.05.2024   21:17    22

У похмурому світі роману Рея Бредбері “451 градус за Фаренгейтом”, де книги оголошені поза законом, конфліктного героя Монтега тероризує Механічний Пес, робот-убивця, який може винюхувати культурних злочинців і знешкоджувати здобич ін’єкцією морфію або прокаїну, що вводиться через чотиридюймову (100 мм) порожнисту сталеву голку, яка виступає з його морди.

Незважаючи на те, що з моменту першої публікації цієї історії минуло понад 70 років, від прочитання про гончака у мене все ще мурашки по шкірі. Як же я вдячний, що не працюю на заводі BMW в Гамс Холі у Великій Британії, який щойно взяв на роботу власного моторошного робота-собаку, щоб винюхувати поганих акторів автомобільного бізнесу.

Останні новини:  Чопські прикордонники евакуювали з-під Вовчанська цивільних (Відео)

BMW нічого не говорить про порожнисті сталеві голки, вбивство щурів чи полювання на працівників, які наважилися почитати книжку замість того, щоб гортати TikTok під час обідньої перерви. Але оскільки SpOTTO – це робота Boston Dynamics, компанії, яку Hyundai купила за 921 мільйон доларів у 2020 році, і яка будує цих страхітливих двоногих роботів-солдатів для американської армії, ми впевнені, що її можна було б відсортувати для фейсліфтингу.

SpOTTO названа на честь пари Отто: першого – Густава Отто, одного із засновників BMW, і другого – його сина Ніколауса, винахідника чотиритактного двигуна внутрішнього згоряння. Його розплідник – завод в англійському Мідленді, який щороку виробляє 400 000 турбодвигунів BMW і Mini TwinPower, і його роль полягає в тому, щоб допомагати цим двигунам не сходити з конвеєра, винюхуючи проблеми.

Останні новини:  Сапери розміновують Херсонщину машиною GCS-200, яка захищена від мінних вибухів (відео)

Робот використовує візуальні, теплові та акустичні датчики для виявлення перегріву машин і витоків стисненого повітря, які можуть призвести до зупинки заводу або просто до загальної неефективності.

SpOTTO, який може підніматися сходами, також збирає дані для цифрового двійника заводу BMW у Гамс Холі, і в майбутньому у нього може з’явитися більше обов’язків, включаючи зчитування аналогових елементів управління, але, сподіваємося, не доносити на працівників, які не працюють, або збирати персональні та біометричні дані, як це робить сучасна версія механічного нічного гончака Бредбері.

Останні новини:  У національному парку в США під ногами туристів фонтаном "вибухнула" земля (відео)



nnews.com.ua