Як зберегти надовго свіжість зрізаного бузку

25.04.2024   06:20    545


У сезон бузку просто не обійти стороною, не принісши додому букет з ароматних гілочок. Щоб зберегти їх свіжість якомога довше, необхідно правильно доглядати їх. Про це пишуть “Вікна”.


Як і у випадку з іншими квітами, догляд за зрізаним бузком вимагає щоденної уваги. Досвідчені садівники вважають, що ключовим моментом є правильний зріз. Оптимально обрізати бузок слід вранці або ввечері, краще використовувати секатор.

Останні новини:  В який час потрібно мити голову

Важливо зрізати гілочки під кутом і одразу поставити їх у воду. У разі вони можуть простояти від 3 до 7 днів. Для продовження їх свіжості слід дотримуватись кількох правил.

Способи продовження стійкості бузку:

Щодня підрізайте гілочки на 1-2 сантиметри під кутом. Регулярно міняйте воду щоранку.

За бажанням можна використовувати спеціальні добрива, доступні у квіткових магазинах. Як альтернативу можна додати у вазу трохи аспірину, невелику кількість цукру або столову ложку оцту.



Розпорошуйте воду на гілочки бузку протягом дня, при цьому температура води у вазі має бути кімнатною. Використовуйте заздалегідь відстояну воду з крана. Заберіть букет із прямих сонячних променів, щоб продовжити його свіжість.

Останні новини:  В який колір пофарбувати яйця на Великдень 2024

Додаткові рекомендації для збереження бузку:

Якщо помічаєте ознаки в’янення бузку, занурте гілочки на кілька хвилин в окріп. Щоб продовжити життя квітів, видаліть листя, що засихає.

Мутна вода у вазі вказує на розмноження бактерій, тому її слід замінити на свіжу. Для кращого поглинання поживних речовин рекомендується розрізати стебла навхрест.




clutch.net.ua

Останні новини:  Лимон та гвоздика відлякають комарів