В Ірані репера засудили до смертної кари

26.04.2024   18:11    558
В Ірані репера засудили до смертної кари

Фото: Скріншот

Артист має 20 днів, щоб подати апеляцію

У своїх піснях Салехі підтримував багатомісячні протести в Ірані у 2022 році, спровоковані смертю 22-річної Махси Аміні.

Революційний суд Ірану засудив відомого іранського репера Тумаджа Салехі до смертної кари за звинуваченням у підтримці масових антиурядових протестів у країні в 2022-2023 роках. Про це повідомляє Reuters.

Останні новини:  Макрон вітає зобов'язання Китаю не продавати Росії зброю

Зазначається, що артист у своїх піснях підтримував багатомісячні протести в країні, викликані смертю 22-річної Махси Аміні, яку заарештували за нібито неправильне носіння хіджабу.

Вперше репер був заарештований у жовтні 2022 року після публічних заяв на підтримку загальнонаціональних протестів. У 2023 році його засудили до шести років і трьох місяців ув’язнення, однак він уникнув смертного вироку з боку Верховного суду.



Пізніше адвокат Тумаджа Салехі Амір Раїсіан повідомив, що перше відділення Революційного суду Ісфахана засудило репера до смертної кари, незважаючи на рішення Верховного суду.

Останні новини:  Армія США проводить випробування нової евакуаційної машини: може тягнути 80 тонн і екіпаж пошкодженого танку

Іранська судова система ще не підтвердила вирок. У Салехі є 20 днів, щоб подати апеляцію.

korrespondent.net