Справитися з ознаками метеозалежності допоможуть прості хитрощі

27.04.2024   13:45    631

Вчені підтверджують, що погода впливає на самопочуття більшості людей. Таким чином організм пристосовується до змін в навколишньому середовищі.

Найчастіше на метеорологічну залежність скаржаться жителі великих міст, де люди, як правило, мало рухаються, рідко виходять на вулицю і звикли створювати комфортну температуру за допомогою кондиціонерів і центрального опалення. Через це знижується природна здатність до адаптації, а зміна погоди може позначитися на стані здоров’я.

Останні новини:  Названі продукти для підтримки здоров’я волосся

На думку медиків, метеозалежність сама по собі не є хворобою, але атмосферні коливання посилюють симптоми вже наявних захворювань. Фахівці розповіли, як впоратися з проявами метеозалежності.

Перепад тиску

Людям з підвищеним тиском в холодну погоду потрібно тепло одягатися, постаратися знизити фізичні навантаження, а каву поміняти на трав’яні настої. Для гіпотоніків, щоб прийти в норму, можна випити чашку міцного солодкого чаю або кави, прилягти, підклавши подушку під ноги. По можливості слід провести день вдома.

Останні новини:  Професорка розповіла про користь і шкоду часнику

Головний біль

Повністю уникнути мігрені не так просто, проте існують способи пом’якшити її симптоми. Експерти радять більше відпочивати, пити багато води, а також скоротити споживання продуктів з кофеїном. Крім того, можна прийняти теплу розслаблюючу ванну, а до потилиці прикладати холодний компрес. Масаж голови і шиї, а також дихальні вправи можуть допомогти впоратися з болем.

Останні новини:  Вчені: щоб запобігти втраті пам’яті, потрібно здобувати освіту

Різка зміна настрою

Курси вітамінів групи в здатні підтримувати гарний настрій, кажуть фахівці. У разі погіршення настрою також можуть допомогти приємна музика, книга або фільм. Крім того, рішенням може стати ароматична ванна. Розслаблюючі практики, такі як йога або цигун, теж здатні підняти настрій.