Онкологи назвали 10 головних правил щодо зменшення ризику раку

09.05.2024   12:00    775

Група вчених з німецького науково-дослідного інституту раку назвала 10 правил, що зменшують ризик онкологічного захворювання. Практика показує, що до 50% випадків смертельного недуги викликається нездоровим способом життя.

Фактори ризику, що викликають рак, перераховані в Європейському кодексі боротьби проти онкологічних захворювань, там же є правила. Першим з них є необхідність відмовитися від сигарет, так як вони провокують розвиток раку, особливо при цьому страждають легені.

Останні новини:  Чотири продукти, які жінкам варто включити в свій раціон

Другим є вимога дотримуватися здорового способу життя і не повніти. Слід ввести в раціон зелень, ягоди, рибу і грубі злаки. Третє правило закликає займатися спортом, причому, щодня.

По-четверте, потрібно з’їдати кожен день 400 г овочів, фруктів і ягід, що поліпшить роботу кишечника і забезпечить організм вітамінами.



П’ятою порадою є відмова від ковбасних виробів і м’яса глибокої переробки. Наступною вказана порада зменшити вживання алкоголю через можливі провокацій раку. Далі слідує порада захищати шкіру від сонця, особливо під час літньої засмаги.

Останні новини:  Думка лікаря: продукт, необхідний для профілактики раку

Рекомендується також уникати вживання страв, що містять канцерогенні речовини, не слід пересмажувати м’ясо або картоплю. Дев’ятим правилом є необхідність робити щеплення від гепатиту В, десята вимога – порада годуючим матерям не захоплюватися гормональними добавками.