Розробники розкрили технічні характеристики дронів ретрансляторів, які використовують росіяни на полі бою

26.04.2024   14:51    445

Російські окупанти застосовують дрони-ретранслятори, які передають сигнали від пульта оператора БПЛА і назад, збільшуючи таким чином дальність зв’язку. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ і фахівець із радіозв’язку Сергій Бескрестнов (Флеш) у своєму Telegram-каналі вчора, 24 квітня.


За словами експерта, одна з цілей російських окупантів — здійснення польотів на 10−15 кілометрів шляхом висоти ретранслятора. Крім того, окупанти використовують ретранслятори для обходу українських засобів РЕБ.

«Друга мета гірша. Вони відправляють ретранслятори на шляху до нас і тому їхні FPV пролітають крізь РЕБ купола. Адже відстань від ретранслятора до FPV всього 1−2 кілометри», — пояснив Бескрестнов.



Військовий також показав сигнал ретранслятора на дроні, який пролетів безпосередньо над ним. Його вдалося засікти за допомогою аналізатора радіочастот.

Останні новини:  В 14-й пакет антиросійських санкцій може вперше потрапити заборона на перепродаж російського скрапленого газу - Politico



Нагадаємо — у лютому українські фахівці виявили компоненти побутової техніки, адаптовані для військових потреб рф. Серед виявленого — мотор від французького вентилятора у російській авіабомбі, що коштує 13 євро. Раніше українці знайшли запчастини з Чехії, Канади, США та Швейцарії у Shahed-238.


noworries.news