Росіян змусять народжувати більше дітей: Путін віддав наказ

26.04.2024   07:47    2653

Російський диктатор Володимир Путін вимагає від чиновників усіх рівнів змусити росіян народжувати дітей. Відповідна заява пролунала у його зверненні до учасників Щорічної всеросійської демографічної конференції.

Усі рівні російської влади мають бути задіяні у вирішенні завдання щодо покращення демографічної ситуації в Росії, заявив президент країни-агресорки. «Важливо виховувати підростаюче покоління у дусі цінностей великої, багатодітної, дружної сім’ї», – заявив він.


За словами диктатора, багатодітність має стати однією з ключових умов «впевненого розвитку держави та морального благополуччя суспільства». Він додав, що, окрім чиновників, до покращення демографічної ситуації у РФ мають бути підключені інститути громадянського суспільства, засоби масової інформації, а також «проекти в різних сферах» – від охорони здоров’я та освіти до економіки та культури.



Раніше росіяни намагалися зупинити природне зменшення населення країни-агресорки – на це пішло 4 трлн руб, однак скорочення населення лише прискорилося. За 2018-23 рр. Росія втратила 3,4 млн осіб унаслідок перевищення смертності над народжуваністю.

Останні новини:  Росіянка отримала 10 млн рублів за двох ліквідованих в Україні чоловіків

За підсумками 2023 року, згідно з даними Росстату, в Росії з’явилися на світ 1,264 млн. дітей, що стало мінімумом з 1999 року. Порівняно з 2014 роком, народжуваність зменшилася більш ніж на третину.



Нагадаємо, росіян пропонують виселити з мегаполісів у невеликі поселення з малоповерховою забудовою. Таким чином російські експерти хочуть вирішити демографічну проблему і підвищити народжуваність. На їхню думку, збільшенню кількості багатодітних сімей заважають міста. Він заявив, що через щільну забудову там дефіцит «квадратних метрів на людину».

Останні новини:  У Росії поблизу покинутої ТЕЦ стався вибух

До слова, російський диктатор Володимир Путін підписав указ про помилування 52 жінок на честь Міжнародного жіночого дня, що відзначається 8 березня. У документі йдеться, що президент РФ «керувався принципом гуманності», але насправді це може бути кроком до виправлення ситуації із народжуваністю у країні-агресорці, яка є дуже низькою.


expert.in.ua