Організм може дати збій: 5 речей, які "працюють" проти жінки після 40 років

07.05.2024   01:31    566


З віком та шкідливими звичками кожна жінка стикається, і дієтолог підкреслила звички, які можуть негативно впливати після 40 років. Про це повідомляє Telegraph.

Багато жінок стають менш активними після 40 через зайнятість на роботі, сімейні зобов’язання або просту втому, що призводить до зменшення м’язової маси і збільшення жирових відкладень.


З віком ставлення до харчування може змінитися, і деякі жінки можуть ігнорувати різноманітність та якість їжі або починати класифікувати їжу як “погану” або “хорошу”, що може призвести до надмірної ваги та збільшення ризику серцево-судинних та інших захворювань.

Останні новини:  Кращі пари продуктів для боротьби із запаленнями

Стрес та емоційне виснаження можуть збільшити вироблення гормону кортизолу, що сприяє накопиченню жиру, особливо в ділянці живота.

Вживання зайвої кількості алкоголю слід пам’ятати, оскільки це посилює симптоми перименопаузи, такі як припливи, головний біль, зміни артеріального тиску та коливання настрою, що може порушувати сон, збільшувати рівень кортизолу, уповільнювати відновлення після фізичних навантажень та підвищувати рівень тривоги.



Щобільше, алкоголь містить багато калорій та має негативний вплив на здоров’я. Дієтолог зазначає, що немає потреби повністю відмовлятися від алкоголю, проте обмеження споживання до двох напоїв на тиждень може значно покращити загальний стан.

Останні новини:  Терапевти пояснили, чим загрожує вживання молока при непереносимості лактози

Часто у жінок спостерігається негативне ставлення до себе та свого тіла, особливо в молодості та в зрілому віці, що може призводити не тільки до погіршення самооцінки, але й до м’язових спазм та напружень.




clutch.net.ua