губернаторка власноруч застрелила свого пса і порадила Байдену зробити те саме

06.05.2024   22:51    1051

Причиною закінчення політичної кар’єри може стати як вік, так і дивні, якщо не сказати дикі, одкровення. І, схоже, у губернатора Південної Дакоти Крісті Ноем великі шанси зіпсувати свій шлях на цей Олімп. А справа лише в її собаці, про вбивство якого Ноем розповіла, виступаючи в програмі CBS «Обличчям до нації». о того ж, навіщось порадила Джо Байдену наслідувати її приклад і пристрелити вівчарку Командора, відомого пристрастю кусати співробітників Білого дому, повідомляє The New York Times.


Виявилася не навченою і марною на полюванні

Навряд чи нації сподобається обличчя, яке показала претендентка на посаду віце-президента від республіканців. Але Ноем розповіла цю шокуючу історію перед багатомільйонною аудиторією телеглядачів і описала у своїх мемуарах “Немає шляху назад”, які вийдуть 7 травня.



Губернатор Південної Дакоти власноручно застрелила 14-місячного Крикета породи жорсткошерстий пойнтер, якого вона завела для полювання на фазана на своєму ранчо. Через те, що собака виявляв агресію, нападаючи на курчат, не піддавався навчанню, виявився марним на полюванні і потребував дресирування. Ну, і вишенька на торті – “Я ненавиділа цього собаку”.

Останні новини:  Ватикан посилює боротьбу з імовірними “надприродними явищами”
Крістін Ноем зазнала оглушливої ​​критики за вбивство собаки.
Крістін Ноем зазнала оглушливої ​​критики за вбивство собаки.

По дорозі з невдалого полювання, де Крикет, за словами її господині, “божеволів від хвилювання, ганяючись за птахами і чудово проводячи час”, Крісті Ноем підвела його до ями на найближчому будівництві і вбила з пістолета.



Навіщо політику писати і говорити про такі вчинки – велике питання, але, захищаючи свої дії після валу критики, що піднялася, вона ще й п запропонувала президенту США Джо Байдену подумати про вбивство його вівчарки Командора.

“Собака Джо Байдена напав на 24 співробітники секретної служби. Так скільки ж людей повинні зазнати нападу і отримати небезпечні поранення, перш ніж ви ухвалите рішення про собаку?» – заявила Ноем на тому ж шоу “Обличчям до нації”.

І, мабуть, вважаючи, що президент скористається її порадою, попросила, щоб Командор передав привіт Крикету.

В обстановці поза Білим домом Командор Байдена агресії не виявляв.
В атмосфері поза Білим домом Командор Байдена агресії не виявляв.

Білий дім поки що не відреагував на цей випад, та й що тут скажеш? Але із собаками йому не дуже щастить: 2021 року з резиденції довелося вивезти трирічну німецьку вівчарку Мейджора, який вкусив двох людей, що надто близько підійшли до президента. А 2023-го з Білого дому видворили і Командора, про якого так хвилюється Крісті Ноем. За “офіційною” статистикою на його рахунку 11 укушених, серед яких офіцери секретної служби, співробітники охорони та обслуговуючий персонал.

Останні новини:  Ціна срібла вперше з 2013 року перевищила 30 доларів за унцію

Де знаходиться місце заслання обох кусак, Білий дім не афішує, але навряд чи їх застрелили у найближчому кар’єрі.

Агресія природна для собак

А ось на думку експертів з поведінки та навчання собак, евтаназія – це крайня міра, можлива тільки в тих випадках, коли всі інші рішення виключені, а тварина становить серйозну небезпеку. Причому у випадку з Крикетом було безліч інших – не смертельних підходів.

За словами Клайва Вінна, експерта з поведінки собак з університету Арізони, деякий рівень агресії – гарчання, вишкірювання зубів і навіть кусання – природний для собак, які походять від вовків і мають деякі подібні до них інстинкти хижака.

І тому Крикет полював курчат, але собака, що вбиває курей, не є автоматично небезпекою для людини. Що ж до кусання, це результат стресу чи переляку тварини та спосіб показати, що йому страшно чи незручно, коли інші способи не справили потрібного ефекту.

Останні новини:  Індія отримала від Росії останню партію ПЗРК «Ігла-С»: налагоджує їх внутрішнє виробництво
Можливо, життя в головному особняку США було для командора непрохідним стресом.
Можливо, життя в головному особняку США було для Командора безмежним стресом.

У будь-якому разі, при подібній поведінці експерти радять показати собаку ветеринару, адже агресивна поведінка часто може говорити про хворобу, яка поки що не виявилася.

А от якщо зрозуміло, що собака здорова, за справу повинні братися фахівці з поведінки або професійні дресирувальники. Але важливою є роль і господарів: уважні легко можуть обчислити тригери, які викликають агресію і не допускати зіткнення із ними. Як кажуть фахівці, “приймати правильні рішення від імені свого собаки”.

Зрештою, є заспокійливі ліки, які при правильному доборі добре працюють. Найгірший випадок, коли чинники стресу неможливо усунути з домашньої обстановки – це новий будинок для тварини.

Історію з нещасним Крикетом експерти називають кричущою та констатують, що вона однаково обурила і демократів, і республіканців. Отже, можливо, Крісті Ноем одним пострілом убила не лише свого собаку, а й політичну кар’єру.


expert.in.ua