Росія розробляє нові протитанкові боєприпаси, використовуючи трофейний український танк Leopard 2 і БМП M2A2 Bradley

10.04.2024   16:16    368

Використовуючи трофейні німецькі танки Leopard і американські БМП Bradley, Росія розробляє нові протитанкові боєприпаси. Вивчаючи ці військові трофеї, російський державний виробник зброї «Ростех» оголосив про розробку нової лінійки модернізованих танкових снарядів на основі аналізу захопленої західної бронетехніки.


Подробиці

Бехан Оздоєв, промисловий директор російської держкорпорації «Ростех», яка курує звичайні озброєння, боєприпаси та спецхімію, оголосив, що компанія розробляє нову лінійку модернізованих танкових снарядів на основі широкого дослідження трофейної західної бронетехніки, повідомляє видання ТАСС.

Він також заявив, що «Ростех» вироблятиме нові боєприпаси щоразу, коли супротивники Росії розроблятимуть нові танки з покращеним захистом. Ця подія сталася після знищення трьох українських танків «Абрамс» американського походження менш ніж за тиждень минулого місяця. Один із цих танків був виведений з ладу одним пострілом російського Т-72Б3.

Хоча московські війська ще не захопили жодного танка «Абрамс», опубліковані минулого року кадри показали захоплені танки «Леопард-2» німецького походження та американські бойові машини «Бредлі» (БМП). Військові аналітики відзначають, що захоплені платформи противника використовуються для реверсивного проектування та вивчення військової таємниці.



Наприкінці лютого Росія виставила на загальний огляд БМП M2A2 Bradley. Повідомляється, що транспортний засіб було доправлено до Москви поїздом. У соціальних мережах повідомлялося, що БМП прибув до столиці, щоб передати його до військового музею. Судячи з кількох фотографій, корпус M2A2 використовувався для випробувань 30-мм снарядів.



За даними Oryx, голландського сайту розвідки з відкритим джерелом, який відстежує втрати техніки з обох сторін, Росія наразі захопила приблизно 131 танк, 82 бойові броньовані машини, 123 бойові машини піхоти та 98 бронетранспортерів.

Останні новини:  Путін розповів про майбутні ядерні навчання

Розробка контрзаходів після вивчення техніки, зібраної із зони бойових дій, є звичайною практикою. Як зазначив глава Ростеху, захоплення передової бойової техніки із Заходу дозволяє росіянам розробляти танкові снаряди, здатні пробивати ці танки і бронетехніку, коли їх розгортає супротивник. Однак, оскільки розшифровка конкуруючої оборонної технології займає роки, існує велика ймовірність, що знадобиться кілька років, перш ніж ці снаряди будуть готові для російських військ. На додаток до зусиль із розробки танкових снарядів, які могли б нейтралізувати транспортні засоби західного виробництва, Росія працює над снарядами з керованою детонацією для своєї машини підтримки танків БМПТ «Термінатор». Держкорпорація “Ростех” завершила випробування снарядів керованого підриву і системи дистанційного контролю часу їх детонації для БМПТ “Термінатор”, повідомив Бехан Оздоєв в інтерв’ю ТАСС.

“Це дуже перспективний напрямок, і така робота триває. Наприклад, створено 30-мм осколково-фугасний постріл з дистанційним запалом. Для бойових машин розроблено систему дистанційного контролю часу підриву, що забезпечує підрив снаряда в потрібній точці траєкторії польоту. В минулому році завершилися державні випробування в складі БМПТ: вони підтвердили правильність інженерних розрахунків», – сказав Оздоєв.

Ці випробування 30-міліметрових снарядів мають на меті створити новий тип снаряда, придатного для пробиття броні західних танків двома 30-мм гарматами БМПТ «Термінатор».

Останні новини:  У РФ перекинувся автобус з військовими, є жертви

БМПТ веде російську танкову колону

БМПТ “Термінатор”— це захищена бойова машина підтримки танків на базі танка Т-90, розроблена підприємством «Уралвагонзавод», підрозділом держкорпорації «Ростех». Його основне озброєння включає автоматизовані 30-мм гармати 2А42 і чотири надзвукові керовані ракети Attack-T. Машина також оснащена спареним з автоматами кулеметом і двома 30-мм автоматичними гранатометами в броньованих відділеннях. Вона також оснащена високоавтоматизованою системою управління вогнем. БМПТ забезпечує виявлення та ураження цілей вдень і вночі. Додавання осколково-фугасних снарядів збільшило б загальну здатність машини.

Останні новини:  У РФ хакери замість трансляції "параду перемоги" показали правду про війну


wheel-news.com