Протягом місяця ціна на кругляк бука зросла майже на 7%

126

Українська універсальна біржа проводить регулярні, відкриті, конкурентні та доступні кожному торги необробленою деревиною. Для зручності їх учасників на УУБ запровадили розрахунки середньозважених цін на дану сировину.

З ними може ознайомитесь кожен у відповідному інформері на сайті біржі.

Цей допоміжний інструмент показує тенденцію до зниження чи зростання ціни на ту, чи іншу породу деревини. Це дозволяє продавцям та покупцям простежити динаміку, проаналізувати кон’юнктуру ринку, зробити стратегічне планування та провести вигідну операцію купівлі-продажу. Розрахунковий період складає 30 та 7 календарних днів.

Останні новини:  Ремонт вторинного житла у Харкові

Якщо взяти інформацію станом на 16.04 2024, то можна побачити, що за останні 30 днів ціна на бук зросла на 6,72% й складає 3 610,71 грн м3.





 

Ціни на інші породи навпаки знизились. Так на 25,56% знизилась ціна на ясен й складає 3 439,59 грн м3. На 1,64%, 1,59% та 0,55% знизились ціни на березу, вільху та ялину й складають 2 612,24 грн м3, 2 590,65 грн м3 та 2 726,32 грн м3 відповідно.

Останні новини:  Ремонт вторинного житла у Харкові

 

«Торги на Українській універсальній біржі завжди прозорі, конкурентні та доступні кожному. Вартість сировини формується за ринковим принципом попиту та пропозиції, а тому є справжньою. Також ми намагаємося створити найзручніші умови для учасників. Для цього на УУБ впроваджуємо додаткові інструменти.

 

Одним з них є інформер середньозважених цін. Його функціонал дозволяє обрати потрібний регіон чи всі області де відбувались торги, асортимент ресурсу, категорію, діаметр та клас. Потім розрахувати середньозважену ціну на сировину. Інформер простий та зручний у використанні і є помічником у веденні бізнесу.

Останні новини:  Ремонт вторинного житла у Харкові

 

За його допомогою можна простежити ринкові тенденції, кон’юнктуру ринку, розробити бізнес-стратегію й у сприятливий період провести вигідну операцію купівлі-продажу. Також даний інформер є практикою провідних світових бірж. Втілювати передові торговельні технології ми плануємо й надалі», – розповідає директор ТОВ «УУБ» Сергій Гладкий.