Потенційно небезпечний астероїд пройде досить близько до Землі

18.04.2024   14:16    652

Цього тижня до нас наближається потенційно небезпечний астероїд 2013 NK4, і ви зможете спостерігати за ним, коли він пролітатиме повз нас.

Астероїд, вперше виявлений у 2013 році під час обстеження Сайдінг Спрінг, має розмір від 400 до 1 000 метрів (1 300 і 3 280 футів) у поперечнику. За таких розмірів НАСА класифікує його як “потенційно небезпечний” навколоземний об’єкт, враховуючи кількість пошкоджень, які він та інші подібні до нього тіла можуть спричинити в разі зіткнення із Землею.

Останні новини:  Великий адронний колайдер може бути близьким до відкриття магнітних монополів

Досі астрономи могли передбачити орбіти відомих об’єктів приблизно на 100 років вперед. Хороша новина полягає в тому, що “жоден відомий астероїд, розмір якого перевищує 140 метрів, не має значних шансів зіткнутися з Землею в найближчі 100 років”, згідно з даними НАСА.

Хоча ми постійно відкриваємо нові об’єкти – іноді безпосередньо перед їх зіткненням – інший метод показав, що ми повинні бути в безпеці протягом наступних 1 000 років від об’єктів, про які ми знаємо.

Останні новини:  Вчені розгадали таємницю унікальних стародавніх сокир

2013 NK4, наприклад, здійснив своє найближче зближення в понеділок, безпечно пролетівши повз нашу планету на відстань, що у вісім разів перевищує відстань до Місяця, як і передбачали астрофізики. Поки він пролітав повз, NASA скористалося можливістю сфотографувати астероїд і дізнатися про нього більше.



За першими результатами, як зазначає EarthSky, астероїд виглядає як контактний бінарний астероїд, де два менших тіла зблизилися і зіткнулися під дією гравітації. Астероїд Аррокот, який набагато ближче побачив зонд NASA New Horizons, має схожий вигляд.



Якщо ви хочете побачити його на власні очі, ви зможете це зробити. Хоча астероїд здійснив найближче зближення 15 квітня, його буде легше помітити 16 та 17 квітня. Все, що вам знадобиться – це телескоп і путівник для його пошуку.

Останні новини:  Стародавні майя освячували свої майданчики для гри в м’яч перцем чилі та галюциногенними рослинами



nnews.com.ua