Перед запуском в масове виробництво: Росія випробовувала в Україні робот-розмінувальник

12.04.2024   08:51    411

За даними Міністерства оборони Росії, російський робот-розмінувальник МТ-10 «Сталкер» був випробуваний у зоні бойових дій на Донбасі в Україні. Цей роботизований комплекс, призначений для розмінування полів, пройшов випробування в реальних умовах, що дало змогу зрозуміти його ефективність перед можливим масовим виробництвом.


Подробиці

Ця дистанційно керована гусенична машина вагою близько 30 тонн оснащена бортовим тралом, який очищає поля як від протипіхотних, так і від протитанкових мін, закладених на глибину до 30 см.  Робот був випробуваний поблизу Авдіївки, де він працював безперервно, провокуючи вибухи кожні півхвилини.



«Сталкер», розроблений російською компанією «ДСТ-Урал», — це дистанційно керована гусенична машина, оснащена спеціальним обладнанням для розмінування. Роботою робота керують за допомогою спеціальної консолі, якою керує пілот, розташований на відстані від 0,6 до 3 км, залежно від умов і наявності радіоперешкод. Оснащений чотирма камерами, Stalker передає зображення в режимі реального часу в командний центр, надаючи операторам повний огляд для ефективного контролю. Оснащений двигуном потужністю 540 кінських сил, Stalker може розвивати швидкість приблизно до 10 км/год. Однак його швидкість зменшується приблизно до 5 км/год під час залучення пристрою розмінування, що підкреслює складність завдань розмінування.



Робот управляється дистанційно за допомогою панелі керування, яка нагадує контролер ігрової приставки. Нинішні випробування на мінних полях Донбасу розглядаються як крок перед запуском у масове виробництво.

Останні новини:  У РФ кандидат наук отримав п'ять років колонії за антивоєнні публікації


wheel-news.com