У китайському зоопарку замість панд показували пофарбованих собак

09.05.2024   05:00    409

Співробітники зоопарку китайського міста Тайчжоу дурили відвідувачів, демонструючи замість панд цуценят чау-чау.

Панди, або бамбукові ведмеді – символ Китаю, до того ж відносяться до виду тварин, що вимирає. Тому місцеві жителі їх просто боготворять, а туристи завжди записують пункт «подивитися на панд» у свій список місць, які слід відвідати в Китаї.


Не дивно, що в зоопарку в Тайчжоу за 5 днів побували десятки тисяч людей. Всі вони повелись на слухи про те, що там з’явилися панди. Навіть на вхідному квитку були зображення кумедних вайлуватих ведмедиків.

Останні новини:  В Індонезії дика Мавпа випрала вручну людський одяг

Однак побачити справжніх панд їм не судилося – замість них у вольєрах знаходилися собаки породи чау-чау, яких відповідним чином загримували.

Коли відвідувачі зрозуміли, що їх обдурили, влаштували скандал. Але дирекція зоопарку не надто цим переймалася.



Так, «панди» справді підробні – визнало керівництво закладу. Це дійсно пофарбовані чау-чау, оскільки розміри зоопарку не дозволяють утримувати в ньому справжніх панд. Але ж на вольєрі висить вивіска «собаки-панди», а на квитках – реальне фото цуценят чау-чау, так що ніякого шахрайства. Та й взагалі – вони просто хотіли привернути більше уваги до зоопарку.

Останні новини:  Кіт знайшов собі корисне заняття і став зіркою соцмереж

Відвідувачів відповідь не влаштувала. До того ж вони були стурбовані ще одним питанням: чи барвники, якими фарбували чау-чау, не містять токсичних речовин. На думку співробітників зоопарку, нічого страшного в цьому немає, адже «люди теж фарбують своє волосся».