Норвегія анонсувала додаткові €64 млн на допомогу Україні й Молдові

17.04.2024   19:41    202
Норвегія анонсувала додаткові €64 млн на допомогу Україні й Молдові

Фото: Unsplash

Норвегія надає значну допомогу Україні


Міністр закордонних справ Норвегії вражений побаченими в Одесі зруйнованими будинками і захоплюється стійкістю українців.

Норвегія анонсувала додаткове виділення коштів  на гуманітарну допомогу Україні й Молдові за посередництва міжнародних організацій. Про це з посиланням на пресслужбу МЗС Норвегії в середу, 17 квітня, повідомила Європейська правда.

Останні новини:  Finnair скасовує рейси до естонського Тарту через проблеми із GPS

Як повідомив міністр закордонних справ Еспен Барта Ейде, загальний обсяг нової допомоги складає 745 млн норвезьких крон (майже 64 млн євро).

Зазначається, що Кошти будуть спрямовані на гуманітарні проєкти в Україні через ООН і Червоний Хрест і призначені, зокрема, на забезпечення дахом над головою людей, які втратили житло, допомогу харчовими продуктами і питною водою, а також на медикаменти для дітей і внутрішніх переселенців.



Міністр додав, що вражений побаченими в Одесі зруйнованими будинками і захоплюється стійкістю українців.

Останні новини:  Ізраїльських посадовців хочуть судити в Гаазі? Під загрозою навіть Нетаньяху

“Це наша відповідальність та наш обов’язок підтримувати їх в умовах, коли вони витримують російські атаки і намагаються забезпечити нормальне життя суспільства, наскільки це можливо”, – підкреслив Еспен Барт Ейде.Повідомляється, що близько 6 млн євро отримає Молдова, де нині перебувають десятки тисяч українців, які покинули свої домівки через війну.



korrespondent.net