Нідерланди спільно з Данією та ФРН поставлять в Україну БПЛА RQ-35 Heidrun (відео)

18.04.2024   08:31    1528

Безпілотники на суму 200 млн євро буде надано в межах Коаліції дронів, до якої входять дев’ять країн. Бійці ЗСУ раніше підкреслювали високу ефективність Heidrun у бойових умовах.

Нідерланди спільно з Данією та Німеччиною 15 квітня оголосили про плани замовити БПЛА RQ-35 Heidrun на суму 200 млн євро для постачання в Україну, повідомили в Міноборони України.




Це рішення ухвалили після позачергового засідання Коаліції безпілотників, до якої входять Велика Британія, Латвія, Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція.

Останні новини:  Дронами «вибивають» окупантів з захоплених будинків бійці 59 бригади (Відео)

Під час зустрічі Канада також оголосила, що з літа цього року почне передачу Україні 450 зенітних ракетних комплексів SkyRanger. Крім того, Литва виділила 3 мільйони євро на виробництво безпілотників FPV для України, а Німеччина передасть 211 розвідувальних безпілотників Vector.



Отже, рішення про закупівлю розвідувальних дронів RQ-35 ще більше зміцнило підтримку України з боку Нідерландів, довівши загальну суму військової допомоги до 3 млрд євро на наступний рік.

Як повідомили у зв’язку з цим оглядачі Army Recognition, швидке прибуття безпілотників RQ-35 має виправдати очікування українських бійців, оскільки в ЗСУ наголошували на ефективності Heidrun у бойових умовах. Ці БПЛА, вироблені данською компанією Sky-Watch, володіють передовими можливостями, придатними для виконання завдань розвідки, спостереження і рекогностування.

Останні новини:  Йде робота щодо звільнення полонених, – Зеленський (ВІДЕО)

Коротко про безпілотники RQ-35

RQ-35 Heidrun — це мінібезпілотний літальний апарат із фіксованим крилом, призначений насамперед для виконання завдань відеоспостереження та розвідки на малих висотах. Дрон оснащений камерами, які передають відеозображення в реальному часі на відстань понад 30 кілометрів. Водночас камери забезпечують зум у діапазоні від 20x до 40x і додаткові можливості цифрового зуму.

Останні новини:  Поліцейські тестують нові засоби для боротьби з порушниками паркування (Відео)

Крім того, безпілотник працює в радіочастотному діапазоні від 2,2 до 2,5 ГГц, гарантуючи безпечну передачу даних.

Базові ТТХ:

  • час розгортання — 5 хв;
  • час польоту — до 100 хв;
  • вага корисного навантаження — 2,3 кг;
  • огляд камери — 360 градусів;
  • швидкість — 60 км/год;
  • стеля висоти — 3,5 км;
  • дальність управління — 10–12 км (візуально), до 30 км (через трекерну антену).