Медики назвали популярні продукти, які небезпечні для серця

19.04.2024   02:00    274

Захворювання серця, згідно зі статистикою, є одними з найчастіших причин смерті. Вчені розповіли, які продукти можуть привести до серйозних проблем з важливим органом. Багато з них можуть перебувати на кухні майже у кожного. Однак не всі здогадуються про смертельну загрозу.


Так, до списку небезпечних продуктів увійшли солодкі газовані напої. Згідно з дослідженням регулярне вживання штучно підсолоджених напоїв може призвести до підвищеного ризику серцевих захворювань, а також до підвищення артеріального тиску.

Останні новини:  Лікарі розповіли про вплив солодких продуктів і фруктів на тиск

Прямо за газованою водою розташувалося м’ясне асорті. За даними Northwestern University, якщо їсти оброблене м’ясо всього два рази на тиждень, це може підвищити ризик серцевих хвороб на 3-7%.

Одним з найпростіших варіантів вечері є макарони. Однак фахівці застерігають: оброблені вуглеводи, «представниками» яких є білий хліб, білий рис і макаронні вироби, відомі як продукти з високим ГІ (високий глікемічний індекс). Вони можуть підвищити рівень глюкози в організмі до небезпечного рівня, що збільшує ризик хвороб серця і діабету.



До переліку небезпечних для серця продуктів також увійшли енергетичні батончики, червоне м’ясо, смажена курка, кетчуп, арахісове масло зі зниженим вмістом жиру, оброблений фруктовий сік, ароматизовані Кавові напої і попкорн.

Останні новини:  Корисна каша: як не набрати вагу, щодня снідаючи вівсянкою