Лікарі розповіли про корисні властивості ожини

27.04.2024   20:42    505

У ожині міститься велика кількість корисних вітамінів і мікроелементів, зокрема тіамін, рибофлавін, ніацин, фолієва кислота, аскорбінова кислота, альфа-токоферол і філлохінон. З цієї причини лікарі рекомендують додати ягоду в раціон харчування.

Ожина збагачена кальцієм, залізом, магнієм, фосфором, калієм і цинком. У ній є амінокислоти і харчові волокна, що не містять холестерин. В одній склянці ягоди-62 калорії, 1 г жиру і 14 г вуглеводів. У ожині міститься безліч антиоксидантів, що захищають організм різними способами. Завдяки цьому можна уникнути хвороб, спровокованих окислювальним пошкодженням.

Останні новини:  Болить серце і ноги важчають - це подає сигнали зайвий холестерин: перевіртеся 

Регулярне вживання ожини покращує здоров’я мозку і допомагає попередити втрату пам’яті, яка викликана старінням. Антиоксиданти в ягоді борються з вільними радикалами і змінюють взаємодію нейронів мозку. У ній містяться нерозчинна і розчинна клітковини, необхідні для нормальної роботи системи травлення.



Якщо додати в раціон харчування ожину, то це допоможе підтримати нормальне функціонування серця. Вона збагачена флавоноїдами, такими як антоціани, що знижують ризик розвитку різних серцевих хвороб.

Останні новини:  Секрети молодості: 4 добавки, які захистять шкіру від ознак старіння

При вживанні ягоди можна схуднути. Екстракт ожини має антибактеріальні та протизапальні властивості, тому допомагає справлятися із захворюваннями порожнини рота. Ягода корисна при боротьбі з раком легенів, раком товстої кишки і раком стравоходу. У ній є мікроелементи, що володіють хіміопрофілактичним ефектом.



У продукті є мінерали, що підтримують здоровий стан кісток. За допомогою кальцію можна зміцнити кістки, а магній допомагає засвоювати кальцій і калій в організмі.

Останні новини:  Лікарі розповіли про «корисні» продукти, які краще прибрати з кухні

Ожина підтримує здоров’я шкірних жирів і попереджає виникнення зморшок. Ягоду рекомендують вживати, щоб підтримувати здоров’я очей, а також через безліч корисних вітамінів і мікроелементів в складі її потрібно додавати в раціон вагітним жінкам.