Кращий час для вживання кави назвала дієтологиня

10.05.2024   13:00    1089

Кава може бути як корисною, так і шкідливою для здоров’я – це залежить від часу, коли людина її п’є. Такої думки дотримується лікар-дієтолог, нутриціолог.

Фахівчиня зазначила, що каву з ранку не потрібно пити натщесерце. Краще це робити разом з їжею або після їжі.


“Кава стимулює вироблення соляної кислоти. Якщо пити каву натщесерце, то почнеться вироблення шлункового соку, щоб перетравлювати їжу, а їжі немає”, – пояснила лікар. Вона додала, що це може викликати дискомфорт, біль і печію у людей з проблемами шлунково-кишкового тракту, а також у тих, хто схильний до підвищеної кислотності шлунка, особливо якщо є гастрит.

Останні новини:  Дієтолог розповіла, кому не можна їсти плавлений сир

За словами дієтолога, краще не замінювати чашкою кави прийом їжі, наприклад, обід, так як раціон харчування повинен бути збалансованим. “Кава може бути варіантом перекусу, якщо вибирати, наприклад, між ним і булкою. Ми притупимо голод, отримаємо жири. Але основний прийом їжі повинен бути збалансованим-з білками, жирами, вуглеводами і вітамінами”, – сказала фахівчиня.



Що стосується вживання кави ввечері, то це підходить далеко не всім. Напій має стимулюючу дію, тому його не рекомендується пити за 3-4 години до сну. А для людей з порушеннями сну і тривожних людей краще залишити тільки ранкову каву.