Ізраїль не визначився з відповіддю на атаку Ірану - ЗМІ

15.04.2024   11:00    656
Ізраїль не визначився з відповіддю на атаку Ірану - ЗМІ

Фото: Getty Images

Ізраїльське ППО спрацювало на відмінно

Ізраїль намагається з’ясувати, чи зможе він в обмін на стриманість досягти якогось “стратегічного пакту” зі США проти Ірану, без необхідності брати на себе зобов’язання з палестинського питання.

Після кількагодинної дискусії військовий кабінет Ізраїлю так і не вирішив, як і коли відповісти на масовану атаку Ірану за участю ракет і безпілотників, що сталася в ніч на неділю, повідомляє The Times of Israel із посиланням на ізраїльські ЗМІ.


За повідомленням 12-го каналу новин, міністри призупинили обговорення, так і не прийнявши рішення, хоча очікується, що вони зберуться знову в найближчому майбутньому.



За повідомленнями численних івритських ЗМІ, міністр військового кабінету Бенні Ганц і його колега з партії Національна єдність Гаді Айзенкот, спостерігач у військовому кабінеті, запропонували завдати удару у відповідь по Ірану.

Останні новини:  Одна з країн ЄС планує запровадити обов'язковий призов для жінок

Проти цієї пропозиції рішуче виступили міністр оборони Йоав Галант, начальник ЦАХАЛу Герці Халеві та інші, частково через складність одночасних дій, коли ЦАХАЛ був зосереджений на перехопленні іранських ракет і безпілотників, повідомляє 12-й канал новин.

Згодом, коли успіх ізраїльських систем ППО став очевидним і стало зрозуміло, що іранський наступ завдав незначної шкоди, а також після розмови президента США Джо Байдена з прем’єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, ідея негайної ізраїльської відповіді була відкинута, повідомляють 12-й і 13-й канали.



Позиція самого Нетаньягу в дискусіях про терміни і характер ізраїльської відповіді не є чіткою.

Останні новини:  Українка перемогла у конкурсі краси на Близькому Сході (фото)

У повідомленні 12-го каналу, джерело якого не вказане, стверджується, що США не намагалися накласти вето на будь-яку ізраїльську відповідь, але заявили Ізраїлю, що вони повинні знати заздалегідь і координувати свою реакцію на будь-яку таку відповідь. США публічно дали зрозуміти, що не братимуть участі в жодних діях Ізраїлю у відповідь.

12-й канал також стверджує, що Ізраїль намагається з’ясувати, чи зможе він в обмін на стриманість досягти якогось “стратегічного пакту” зі США проти Ірану, без необхідності брати на себе зобов’язання з палестинського питання.

Останні новини:  Намагався продати РФ секретні дані: у США засудили експрацівника Пентагону

В Армії оборони Ізраїлю повідомили, що Іран та проіранські сили у регіоні під час атаки 13-14 квітня випустили по Ізраїлю понад 300 повітряних цілей, з яких близько 170 складали ударні безпілотники, понад 30 – крилаті ракети і 120 – балістичні, майже усі їх збили.

korrespondent.net