Господиня поділилась секретом завжди чистого одягу

16.04.2024   07:00    198

Часто для того, аби позбутись від старих чи “важких” плям на одязі, доводиться купувати багато дорогих гелів для прання чи взагалі особливих засобів. Проте, не завжди вони діють, а кошти ви вже витратили – й чимало.


Насправді, запевняють досвідчені матусі, не потрібно шукати у магазинах найкращі порошки чи гелі – ви можете самостійно приготувати вдома засіб, який вбереже ваш одяг від небажаного бруду. Коштує такий засіб копійки, а готується дуже швидко.

Останні новини:  6 лайфхаків, які допоможуть організувати робоче місце вдома

Як відіпрати складні плями

Для приготування домашнього засобу для прання вам потрібен найдешевше дитяче мило та кальцинована сода. Вам знадобиться по 90 грамів мила й соди. Вартість основних складників домашнього засобу для прання просто смішна.

Господиня поділилась секретом завжди чистого одягу – для цього потрібен найдешевший порошок

У каструлі потрібно довести до кипіння три з половиною літри води. Далі 90 грамів мила потрібно натерти на дрібну тертку. Коли вода почала закипати, висипте в неї терте мило, а потім перемішайте, аби воно повністю розчинилось. Далі додайте соду й знову мішайте до повного розчинення.





Маса може вийти дещо неоднорідною, проте після охолодження та повторного перемішування ви отримаєте ідеальний гель для прання.

Останні новини:  Як підгодувати хризантеми якісно: поради від садівників 
Господиня поділилась секретом завжди чистого одягу – для цього потрібен найдешевший порошок

Використовувати його можна самостійно – наливати просто у відсік для порошку. А можете користуватись таким домашнім засобом у парі з порошком. В один із відділів контейнера додайте свій гель, в інший – магазинний засіб.

Крім очищення одягу, такий домашній засіб для прання, на відміну від багатьох інших, ще й пральну машинку захищає від накипу. Оскільки ви використовуєте кальциновану соду, вона допоможе пом’якшити воду, що призводить до меншого ризику появи накипу.

Останні новини:  Що робити з розсадою, коли погодні умови не дозволяють висадити її в ґрунт


noviydoctor.com