Балтія закликала підтримувати Київ до перемоги

01.04.2024   15:11    449
Балтія закликала підтримувати Київ до перемоги

Фото: schengenvisainfo

Посли країн Балтії у Великій Британії закликали НАТО дати Україні чіткий шлях до членства


Як загартований у боях союзник, Україна зробить вагомий внесок у безпеку Альянсу, переконані представники країн Балтійського регіону.

Країни Балтії заявили про намір підтримувати Україну до перемоги у війні проти Росії. Крім того, вони зяавили, що Україна має стати членом НАТО. Про це у неділю, 31 березня, йдеться у спільній заяві посла Естонії Вільяра Любі, посла Латвії Івіти Бурмістре та тимчасового повіреного у справах посла Литви Ліни Зігмантайте у Великій Британії, опублікованому в Telegraph.

Останні новини:  Конгресвумен Ґрін обіцяє ініціювати відставку спікера Джонсона наступного тижня

Дипломати вказали, що скоюючи воєнні злочини в Україні, російські окупанти пробуджують найтемніші спогади і страхи представників країн Балтії.



“Росія є найбільшою загрозою євроатлантичній безпеці, і тому не можна допустити, щоб вона виграла війну в Україні. Ми сповнені рішучості підтримувати Україну до перемоги”, – наголосили балтійські дипломати.

Також посли країн Балтії у Великій Британії закликали НАТО дати Україні чіткий шлях до членства, а також заявили, що Україна зробить значний внесок у безпеку Альянсу.

Останні новини:  В Польщі пропонують створити “важку бригаду” ЄС: що це означає

“Лідери Альянсу на Вільнюському саміті минулого року чітко заявили, що майбутнє України в НАТО. Ми хочемо цього якнайшвидше не лише для захисту наших друзів від російської агресії, а й заради всіх країн євроатлантичного простору. Як загартований у боях союзник, Україна зробить значний внесок у нашу безпеку. Чіткий шлях до членства України має бути пріоритетом для 75-річчя саміту альянсу у Вашингтоні цього літа”, – йдеться у повідомленні.




korrespondent.net

Останні новини:  Дональд Трамп погрожує припинити допомогу Україні