4 ефективних способи протистояти хамській поведінці

18.04.2024   11:40    268

Єдине, що потрібно усвідомити — це ніколи і ні за яких обставин не опускати себе до рівня некультурної і неосвіченої людини. З будь-якої неприємної ситуації слід виходити гідно.


Зберігати спокій

Людина, яка ображає і проявляє хамство по відношенню до іншої людини, переслідує лише одну мету — вивести з рівноваги, зіпсувати настрій, образити, довести до сліз. Не дати кривдникові вийти з неприємної ситуації переможцем можуть допомогти байдуже сказані йому слова, наприклад такі, як: «Вибачте, це ви мені сказали?», «Повторіть, будь ласка, я не розчув, у вас якісь проблеми?».

Останні новини:  Як часто прибирати вдома

Після таких фраз кривдник уже не зможе повторити свої слова з тієї ж агресією, з тим же запалом. Спокійна і ввічлива реакція на образу дасть зрозуміти кривдникові, що його думка не має абсолютно ніякого значення.



Перенести негатив кривдника на нього самого

Якщо образа відбувається в колі людей, то вона не може залишитися непоміченою. При цьому потрібно відповісти так, щоб не втратити своєї гідності в суспільстві людей. Вихід із ситуації може бути наступним: висловити слова подяки своєму кривдникові за увагу та витрачений час. Конфлікт тим самим буде вичерпано, кривдник залишиться незадоволеним, а оточуючі люди оцінять результат ситуації.



Проігнорувати і забути

Останні новини:  Робочий засіб для прискореного росту волосся від японок

Деякі люди, особливо ті, які страждають комплексом неповноцінності, намагаються самоствердитися серед людей за допомогою уїдливих зауважень, насмішок, різних сутичок по дурницях. Від таких провокуючих людей можна просто спробувати відмахнутися: спокійним тоном погодитися зі своїм кривдником, посміхнутися у відповідь на уїдливі «укуси» свого супротивника.

Спробувати отримати задоволення від кризової ситуації

Якщо є впевненість у своїх силах, то можна включитися в дотепну діалогову гру зі своїм кривдником. Іноді несподіваними питаннями, можна поставити свого кривдника в глухий кут.

Останні новини:  Правила використання косметичних засобів, які слід взяти на замітку панночці


lady.kyiv.ua