23 супутники одним махом, SpaceX продовжує розширювати мережу Starlink (відео)

18.04.2024   14:31    285

Компанія SpaceX здійснила черговий успішний запуск ракети-носія Falcon 9 з 23 інтернет-супутниками Starlink. Старт відбувся вчасну ніч 18 квітня 2024 року о 00:26 за київським часом з Космічного центру НАСА на мисі Канаверал у штаті Флорида.


Близько 8,5 хвилин після запуску перший ступінь ракети-носія здійснив запланованe вертикальне приземлення на безпілотну плавучу платформу SpaceX в Атлантичному океані. За інформацією компанії, для цього ступеня це був вже 12-й вдалий виліт та посадка.





Тим часом другий ступінь продовжив виведення вантажу — групи з 23 супутників Starlink для поповнення орбітального угруповання. О 1:48 SpaceX підтвердила успішну доставку корисного навантаження на низьку навколоземну орбіту.

Нинішня місія стала 39-ю орбітальною для SpaceX у 2024 році та 26-ю, присвяченою розгортанню глобальної мережі інтернет-зв’язку Starlink. Загалом наразі в космосі перебуває понад 5, тис. активних супутників цієї компанії.

Останні новини:  ЗСУ завдали удару по полігону росіян на Луганщині: момент показали на відео

Водночас SpaceX має дозвіл на розміщення 12 тис. апаратів. Нещодавно компанія подала заявку на отримання додаткової квоти в 30 тис. супутників Starlink.