Росія намагається захистити Чорноморський флот - ISW

18.03.2024   14:31    436
Росія намагається захистити Чорноморський флот - ISW

Фото: Соцмережі

Флагман чорноморського флоту ракетний крейсер Москва після ураження українськими протикорабельними крилатими ракетами Нептун


Українські удари змусили ЧФ передислокувати більшість своїх військово-морських засобів з головної бази в Севастополі.

Міністерство оборони Росії має намір захистити російський Чорноморський флот. У зв’язку з цим воно замінило командувача ЧФ. Про це повідомляють у своєму звіті аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Останні новини:  Арешт заступника Шойгу: політолог пояснив, чому досі не зняли самого очільника МО РФ

Позиція міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо “захисту” Чорноморського флоту створює умови, щоб Шойгу міг або приписати собі заслуги, якщо ЧФ ефективніше захищатиметься від українських ударів, або звинуватити інших командирів, якщо ЧФ зазнає невдачі в цих зусиллях.



Українські удари в Чорному морі змусили ЧФ передислокувати більшість своїх військово-морських засобів з головної бази в Севастополі на бази менші і з меншими спроможностями в Новоросійську та інших місцях. Зокрема, з ладу виведено приблизно 33% бойових кораблів ЧФ станом на початок лютого 2024 року, в тому числі 24 кораблі і один підводний човен, нагадали експерти.

Останні новини:  У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

Аналітики зазначили, що Шойгу відвідав командний пункт ЧФ в окупованому Севастополі у Криму. Він заявив, що ЧФ повинен проводити щоденні навчання з відбиття ударів та наказав ЧФ встановити додаткове озброєння, в тому числі великокаліберні системи і кулемети для посилення російської оборони.



Шойгу також заслухав доповідь від російського віце-адмірала Сергія Пінчука, який, за повідомленнями деяких російських ЗМІ, недавно замінив адмірала Віктора Соколова на посаді командувача ЧФ, додали в ISW.

Останні новини:  Розробники розкрили технічні характеристики дронів ретрансляторів, які використовують росіяни на полі бою


korrespondent.net