Франція наполягає на обмеженні українського імпорту

27.03.2024   20:21    284

На фоні фермерських протестів, Франція заявила у вівторок, що вона та група інших країн ЄС наполягають на посиленні обмежень на імпорт харчових продуктів з України, щоб запобігти дестабілізації сільськогосподарських ринків ЄС.

Як зазначає Reuters, члени ЄС обговорюють, як надати Україні ще один рік продовження безмитного доступу до своїх ринків, а також заспокоїти фермерів, які місяцями протестували проти екологічних правил ЄС і дешевого імпорту.

Останні новини:  Росія поновила доставку нафти до Індії підсанкційним Совкомфлотом

Міністр сільського господарства Франції Марк Фено заявив журналістам перед зустріччю з колегами з ЄС у Брюсселі, що дестабілізовані ринки можуть послабити громадську підтримку Києва, що не буде в інтересах ні ЄС, ні українців.

Європейська комісія запропонувала призупинити дію мит на українську сільськогосподарську продукцію ще на рік до червня 2025 року з новим «екстреним гальмом» для м’яса птиці, яєць та цукру, яке призведе до запровадження тарифів, якщо імпорт перевищить середній рівень 2022 та 2023 років. Згодом до списку додали овес, кукурудзу, крупи та мед.



Фено заявив, що пшениця також має бути включена, і наполягав на тому, що “гальмівний поріг” має бути середнім показником за 2021-2023 роки. Це включатиме рік до повномасштабного вторгнення Росії, коли український експорт до ЄС був обмежений тарифами та квотами.



Девід Кларінваль, міністр сільського господарства Бельгії, який півроку головує в ЄС на ротаційній основі, заявив, що очікує, що рішення буде знайдено найближчими днями, не уточнивши при цьому, що це за рішення буде за собою тягнути.

Останні новини:  Cікорський - щодо ядерної зброї у Польщі: Чим менше про це говорять, тим краще


newformat.info