Як обрати брекет-систему? У чому різниця?

25

Сьогодні гарна посмішка є запорукою успіху. Якщо людина має проблеми з прикусом або нерівності зубного ряду, то часто використовують брекет-системи. Вони допомагають зробити усмішку привабливішою. Брекети допомагають виправити навіть найскладніші проблеми. Однак який із варіантів краще вибрати?

З розвитком технологій почала активно розвиватися і сфера стоматології. Сьогодні фахівці мають кілька варіантів таких систем для корекції зубного ряду: брекети лінгвальні, сапфірові та керамічні. Щоб зрозуміти, які потрібно вибрати, необхідно розібратися з тим, чим вони відрізняються і які в кожного виду є переваги.

Особливості лінгвальних брекетів

По-перше, на відміну від класичних варіантів брекети лінгвальні встановлюють не зовні, а на внутрішній частині зубів. Й це робить посмішку естетичнішою. Такі брекет-системи мають вищу вартість і потребують ретельного догляду. Тому найчастіше їх встановлюють дорослим пацієнтам, а не дітям. До переваг можна віднести низку факторів:

  1. естетичний зовнішній вигляд, оскільки модель не видима й не змінює риси обличчя;
  2. відсутність психологічного тиску, оскільки можна не соромитися власної усмішки;
  3. можливість побачити результати ще до встановлення елементів завдяки 3D-моделюванню.
Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Цей варіант практичний, але вартість брекет-систем досить висока, тому вони доступні не кожному.

Сапфірові брекет-системи: особливості та переваги

Серед найбільш популярних виділяють брекети сапфірові. Ці системи мають естетичний зовнішній вигляд, відносно низьку вартість та високу результативність. Вони мають обтічну форму без кутів, тому звикати до них простіше, ніж до інших. Цей варіант ідеальний для дітей та підлітків. До переваг можна віднести:

  1. штучно вирощені сапфіри не  токсичні;
  2. не викликають алергічних реакцій;
  3. обтічна форма дає можливість швидше пристосуватися до системи;
  4. здатні справлятися навіть із найскладнішими проблемами, такими як скрученість, вивертання, розрідженість і т.д.
Останні новини:  Як правильно вибрати продукт для захисту дерева

Одними з найбільш зручних та безпечних вважають брикети сапфірові, адже вони не викликають алергії та не вступають у хімічні реакції.

Брекети керамічні: особливості й переваги

Найчастіше пацієнти вибирають саме керамічні брекети. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів та бувають декількох видів: лігатурні, безлігатурні. У першому випадку дуга кріпиться з використанням спеціальних кілець та дроту. У другому випадку застосовуються ковзні фіксатори. Безлігатурний варіант простіший і підійде для встановлення дітям, тому що тут висувається менше вимог до догляду і не потрібно так часто відвідувати лікарів.




До переваг таких видів брекет-систем можна віднести:

  1. вибір відтінку конструкції під природний колір зубної емалі;
  2. гіпоалергенність матеріалів;
  3. форма та обробка поверхні брекетів дозволяє уникнути травм, які можуть виникнути в процесі носіння;
  4. стійкість до різноманітних харчових барвників;
  5. оптимальна вартість, яка повністю відповідає якості й результативності.
Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Сьогодні керамічні брекети є найпопулярнішими та недорогими. Такі системи може встановити кожен для того, щоб отримати гарну посмішку. Дуже важливо серйозно поставитися до вибору відповідної конструкції, враховуючи не тільки ціну, а й складність проблеми.

У процесі вибору варто спиратися на свої переваги та особливості порушень зубного ряду. Якщо людина почувається некомфортно, вона може вибрати лінгвальні брекет-системи. Їх зовні не буде видно, вдасться досягти максимального естетичного ефекту. Якщо немає можливості придбати дорогу конструкцію, то найкращим варіантом буде керамічна модель. Дітям можна встановлювати як керамічні, так і сапфірові системи, що менш вимогливі у догляді. Вибір повністю індивідуальний і залежить лише від бажань і можливостей пацієнта.