Як доглядати за електричною бритвою: 5 перевірених порад

14

Щоб ваша електробритва не вийшла з ладу раніше терміну, на який вона розрахована, за нею потрібен відповідний догляд. Незважаючи на те, що початкова ціна приладу доволі висока, в порівнянні з класичною бритвою, його придбання може бути вдалою інвестицією в довгостроковій перспективі. Якщо дотримуватися умов користування, електрична бритва прослужить багато років. Ось декілька порад, як це зробити.

Регулярно чистіть бритву

Ніщо так не пошкоджує леза та сітку електробритви, як скупчення обрізків волосся, мертвої шкіри, бруду та інших неприємних речей, які також утворюють середовище для розмноження бактерій. Це сміття забиває бритву, створюючи більше навантаження на двигун, внаслідок чого – працює неефективно. Чистий прилад забезпечить ретельне гоління та значно зменшить ризик зараження шкіри бактеріями.

Останні новини:  Как выбрать качественные жалюзи для пластиковых окон

Якщо ваш електроприлад неоснащений автоматичною очисною станцією, то потрібно проводити його чистку після кожного використання, дотримуючись інструкції. Більшість сучасних електробритв можна безпечно мити рідким милом і гарячою водою. Також переконайтеся, що всі частини повністю сухі, перш ніж збирати бритву. Деякі моделі не є водонепроникними, тому їх доведеться очищати маленькою щіточкою.

Змащуйте бритву

Тертя ріжучих лез об фольгу або гребінці призводить до їх передчасного зносу, тому вам доведеться часто міняти ці деталі. Цю проблему можна вирішити дуже просто – змащуйте ріжучі леза легким маслом перед голінням.

Поводьтеся обережно

Хоча більшість електробритв міцні та довговічні, їх ріжучий вузол доволі крихкий і його можна легко пошкодити. Леза та фольга чутливі до механічних ударів, наприклад, машинки для гоління погано реагують на стукання по раковині з метою очищення голівки. Завжди використовуйте захисний ковпачок та футляр, особливо під час подорожей.

Останні новини:  Як обрати якісний та сучасний вібратор для задоволення

Термін служби батареї можна подовжити

Термін служби та продуктивність літій-іонної батареї (найпоширенішого типу) може змінюватися залежно від того, як ви її заряджаєте. Ось кілька простих правил.

  1. Намагайтеся підтримувати рівень заряду між 30% і 80%. Об’єм батареї фактично змінюється залежно від рівня заряду, тому уникайте крайнощів, щоб мінімізувати навантаження.
  2. Уникайте впливу на бритву екстремальних температур, оскільки це матиме негативний вплив на акумулятор.
  3. Не голіться, коли батарея майже розряджена. Крім можливого пошкодження джерела живлення, двигун не працюватиме на максимальній потужності, і це негативно вплине на ваш досвід гоління.
Останні новини:  Имплант зуба в Грузии: полное руководство и лучшие клиники от каталога Мадлоба

Міняйте зношені фольгу та леза

Незалежно від того, використовуєте ви роторну бритву чи фольгу, ріжучі елементи з часом зношуються і потребують заміни. Завжди купуйте оригінальні запчастини, рекомендовані виробником. Важливим аспектом є вартість цих деталей. Деякі з них можуть бути доволі коштовними і становити більше ніж 50% вартості приладу, тому обов’язково потрібно провести певні дослідження, перш ніж купувати бритву.