Ортопедичні устілки для лікування плоскостопості – які найкращі?

9

Плоскостопість є захворюванням опорно-рухового апарату, при якому спотворюється форма стопи. Правильне лікування, включає рекомендації щодо підбору ортопедичних устілок у Omedica Health & Beauty, які зазвичай підбирає кваліфікований лікар. Вироби повинні рівномірно розподіляти навантаження на тіло та запобігати погіршенню плоскостопості.

Різновиди та критерії підбору

З урахуванням порад лікаря можна підібрати як бюджетні варіанти, так і устілки преміальної категорії. У продажу доступні каркасні та безкаркасні вироби, матеріали можуть бути різними: шкіра, гель, тканина, силікон. Устілки можуть підбиратися залежно від виду взуття та сезону носіння. Профілактичні устілки оснащені спеціальними пелотами для запобігання викривлення стопи, підп’ятників та метатарзального валика.

В ортопедичних салонах продаються як спортивні, так і профілактичні устілки. Вони різняться функціоналом. Спортивні устілки необхідні для відновлення природного стану ступнів, і навіть поліпшення ресорной і опорної функції, підвищення витривалості. Індивідуальні устілки призначаються лікарями, виготовляються в спеціалізованих сервісах, для виробу робиться спеціальний зліпок, оскільки кожна стопа має окремі анатомічні особливості.

Види устілок можуть відрізнятися залежно від наявності каркаса.

Існують:

• м’які – без каркасу, рекомендуються для профілактики;

• каркасні, тип виробів – каркас-черепашка.

Найкраще купувати устілки одночасно із взуттям, при цьому важливо враховувати повноту та розмір. Устілка «займає» піврозміру, тому якщо ви купили вузьке взуття, то носити її буде незручно. У продажу є напівустілки, вони не впливають на розмір взуття. Ортопедичні устілки можуть бути виготовлені з різних матеріалів, але багато хто віддає перевагу натуральній шкірі. Причин для цього кілька: натуральність, зручність носіння, зносостійкість.




Для зимового взуття існують устілки зі спеціальним алюмінієвим прошарком, верхня частина складається з натуральних матеріалів (вовна).

Популярність набирають вироби із техмембранами.

У продажу можна знайти устілки з покриттям із високотехнологічних матеріалів, вони включають різні волокна, які чудово вбирають вологу та нейтралізують запахи.

Устілки з поліуретанової піни, вони мають пам’ять форми і набувають форми стопи, що знімає навантаження при носінні та усуває дискомфорт.