Настільні лампи на прищіпці - особливості, види, переваги

9

Основне завдання всіх настільних ламп – освітлення невеликої площі або робочої ділянки. Щоб максимально впоратися з цим завданням, лампа повинна бути не тільки сучасною, красивою, але і функціональною.

Оскільки робочий простір на столі досить обмежений, то настільна лампа з типом кріплення прищіпка або “крокодильчик” займе мінімум площі та стане ідеальним варіантом для школярів та студентів.

Асортименти настільних ламп на прищіпці досить великі, завдяки чому ви зможете вибрати найбільш підходящий варіант, будь то лампа на прищіпці для школяра або студента, для комп’ютерного столу, для точних робіт або просто лампа для додаткового освітлення.

Особливості та використання

Настільні лампи на прищіпці мають основну особливість, що відрізняє їх від інших моделей ламп. Полягає ця особливість у їхньому типі кріплення — прищіпці, завдяки якій лампу можна надійно зафіксувати на столі. Невеликі габарити та вага дозволяють легко переміщати таку лампу з кімнати до кімнати або на різні робочі ділянки столу. Крім того, така лампа прикрасить кімнату і додасть їй затишку.

Конструкція настільної лампи на прищіпці складається з основи-прищіпки, гумової ніжки, що гнеться, або міцної ніжки, що не гнеться, і одного розсіювача світла різних форм.

Лампи на прищіпці підходять для читання, письма, малювання, оформлення робочого місця або як нічник.

За дизайном такі лампи можна умовно поділити на:

  1. Офісні – для локального освітлення невеликої ділянки робочого столу в офісі чи будинку. Ніжка цих ламп, що гнуться, дозволить відрегулювати кут нахилу розсіювача світла і площу освітлення.
  2. Для школярів та студентів – для фіксації на столі та освітлення зони для читання та письма. Дизайн таких ламп буває як мінімалістичний, так і із зображеннями героїв мультфільмів або барвистими.
  3. Матеріали Найчастіше при виготовленні настільних ламп на прищіпці виступають метал, пластик, скло та гума.