Як зупинити випадіння волосся: корисні рекомендації

145

Густі пасма, що сяють здоров’ям та переливаються на сонці – мрія, яка часто виявляється нереалізованою. Усьому виною: активне випадання волосся, його тьмяність, ламкість і посічені кінці, незважаючи на використання якісних шампунів, масок та кондиціонерів, а також спеціальних флюїдів. І щоб відновити шевелюру, важливо забезпечити організму не лише зовнішню, а й внутрішню підтримку.

Причина випадання волосся

На красу волосся впливають багато чинників. І один із них – гормональні збої. Як тільки нормальний баланс порушується, то на гребінці залишається чимало волосся, що випало. Відповідно, єдиним ефективним способом усунення цієї проблеми стане відвідування гінеколога або ендокринолога.

Останні новини:  Центрі сучасної офтальмології: комплексна діагностика та лікування захворювань очей

Часто причина випадання волосся криється і в нестачі корисних речовин, необхідних для нормальної роботи організму. У цьому випадку варто придбати вітаміни групи B, або багатокомпонентні комплекси, що забезпечують необхідну нутріцивтичну підтримку.

Корисно переглянути й базове харчування. Білок – основний компонент, який задіяний у «будівництві» пасм, а його недолік згубно позначається на стані локонів. В поєднанні з хронічним стресом і нестачею сну проблеми лише посиляться.

Як зупинити випадіння волосся?

Втрата волосся може сигналізувати про серйозні проблеми зі здоров’ям – рекомендовано пройти комплексне обстеження та здати аналізи відповідно до призначення лікаря. Додатково варто розпочати прийом вітамінів B, які допоможуть зупинити процес випадіння:

  1. B7 – біотин. Це активний учасник обмінних процесів, який забезпечує доставку поживних речовин до фолікулів волосся.
  2. В12 – ціанкобаламін. Важливим є ко фактор заліза, що сприяє його швидкому засвоєнню, а головне допомагає нормалізувати рівень гемоглобіну, усунувши залізодефіцитну анемію. Цей вітамін необхідний і тим, хто дотримується обмежень у харчуванні або віддає перевагу веганському раціону.
  3. В5 – пантотенова кислота. Дефіцит цього вітаміну завдає шкоди всьому організму: саме він допомагає ефективно боротися зі стресом та переживаннями, тому його прийом позитивно позначаються на стані шкіри та волосся.
Останні новини:  Конструктори Doka - електронні STEM набори для дітей

А щоб посилити дію масок, бальзамів та кондиціонерів, варто замовити в інтернет-аптеці «Здравиця» не лише вітамінний комплекс, а й ампули нікотинової кислоти для зовнішнього застосування, які зупиняють випадіння та сприяють активному зростанню нових пасм.