Ознаки виснаженого акумулятора в телефоні

18

Новітні моделі смартфонів оснащені батареями, які мають кращі характеристики в порівнянні зі своїми старими аналогами. Вони працюють у кілька разів довше, а також витримують перепади зарядів.

Кожне джерело живлення має певний термін, після якого потрібно виконувати заміну. Момент зносу настає у всіх моделей у різний час. Давайте розберемося, коли потрібно купити акумулятор Айфон, Samsung, Xiomi, Huawei або іншого бренду.

Зміни в роботі акумулятора

Якщо в роботі батареї з’явилися помітні зміни, варто пошукати, де продаються мобільні аксесуари. Звертайте увагу на перші ознаки зносу елементу живлення. Про це можуть свідчити такі чинники, як:

  1. швидка розрядка;
  2. довгий процес зарядки;
  3. поява шипів на графіку використання заряду (можна побачити в розділі «Безпека»);
  4. неправильне відображення відсотка заряду.
Останні новини:  Как Подобрать и Приобрести Качественные Натяжные Потолки

У будь-якому з цих випадків не варто виконувати будь-які маніпуляції з джерелом живлення. Це може призвести до більш серйозних наслідків. Правильне рішення — купити акумулятор у спеціалізованому магазині.

Нагрівання корпусу

Теплий телефон — це природне явище під час сильного навантаження або в процесі зарядки. Але надмірне нагрівання корпусу за умови мінімальної кількості ввімкнених додатків є однією з ознак виснаження елементу живлення. Щоб уникнути збоїв у роботі самого телефону, варто змінити джерело живлення.

Останні новини:  Що таке тиреоїдит Хашимото? 

Раптове вимкнення

Ще однією підставою для придбання нового акумулятора може стати раптове вимкнення гаджета. Зазвичай це відбувається без причини. На екрані не з’являються попередження, а значок індикації не світиться. Якщо телефон включився, то рівень зносу на межі.





Бувають випадки, коли після раптового відключення, смартфон не працює взагалі. Екран може засвічуватися на кілька секунд, а потім відразу гаснути. Це пряма ознака виходу з ладу батареї. Швидко вирішити проблему допоможе заміна елементу живлення.

Здуття батареї

Особливо легко визначити цю ознаку власникам смартфонів зі зйомними акумуляторами. Але таких моделей у продажу стає все менше. Якщо ваш телефон має литий корпус, потрібно звернути увагу на кілька ознак.

Останні новини:  Детские ортопедические босоножки и их использование

Про здуття батареї свідчать: поява щілини між корпусом та кришкою, деформація задньої кришки, поява невеликих цяток на екрані. Якщо не виконати своєчасну заміну, роздута батарея може стати причиною короткого замикання або виходу з ладу самого смартфона.

Щоб уникнути передчасної появи подібних ознак, потрібно стежити за зарядом. Уникайте критичних позначок і намагайтеся вчасно реагувати на ознаки зносу. Це допоможе істотно збільшити термін експлуатації не тільки акумулятора, але і смартфона.

“Джерело: mobo.net.ua”