Сантехнічне обладнання. Унітаз

29

Невідємною частиною сантехнічного обладнання ванної кімнати є унітаз. Існує безліч різних модифікацій цього пристрою, які широко представлені на будівельному ринку. Цінова політика для унітазів різна і в багато визначається матеріалом, з якого зроблено саме виріб, дизайном і конструктивними особливостями елементів бака.

Практично всі сучасні моделі унітазів https://imperiyasantehniki.com/ua/santehnika/unitazy/unitazy1.html мають вертикальні стінки, які легко чистяться. Виробники намагаються уникати конструкцій унітазів з горизонтальними полочками, де застоювалась вода і утворювалося руде пляма. Найбільшим попитом користуються імпортні унітази завдяки високій якості фаянса і технічному обладнанню. Останнім часом вітчизняні виробники значно покращили свій рівень і почали випускати досить конкурентоспроможні моделі сантехніки.

Вартість унітазів також залежить від технічного обладнання. Наприклад, багато виробників намагаються знизити рівень шуму від наповнення в бак води або передбачають глибокий злив в унітазі. Зростає популярність подвійного зливу, для чого на бачку встановлюються дві кнопки різного розміру. Велика кнопка передбачена для звичайного сливу, маленька — для економічного, що дозволяє помітно знизити витрати води і, як наслідок, зменшити комунальні платежі.

До дорогих виробів відносять унітази, виготовлені з фарфору. Фарфор має більш якісні технічні характеристики порівняно з фаянсовими унітазами і відрізняється бездоганним білим світлом.

Останні новини:  Тепловізори iRay інновації, що відкривають нові горизонти

089055_1_1.jpg

Історія експлуатації унітазів (ватерклозетів) сягає в далеке минуле, але масового застосування це пристрій не знаходив. Лише в 19 столітті в Англії винаходили унітаз сучасного типу. Головним конструктивним елементом такого виробу стало застосування U-подібного коліна, наповненого водою. Злив води здійснювався з металевого бака, встановленого під стелею туалета. Подібні конструкції ще зовсім недавно можна було спостерігати в квартирах. Тільки в середині минулого століття почали з’являтися звичні «компакти» з баком з фаянсу, встановленим прямо на умивальник унітаза.




Зазвичай зараз не придбають унітази окремо без бака або навпаки. Звичайно вважається, що складові елементи від одного виробника працюють якісніше, ніж бак і умивальник унітаза від різних фірм. Зростає популярність моноблоків, які представляють собою цілісну конструкцію унітаза і бака. Багато користувачів, бажаючи отримати додаткову площу в туалеті, купують сучасні типи унітазів із вбудованим в стіну баком. Безумовно, подібний варіант вимагає високої якості технічного обладнання бака для гарантованої роботи. Зараз можна придбати підвісні раковини унітаза, які кріпляться до стіни.

Останні новини:  Основные инструменты для работы со кожей

098022_1_10582.jpg

Найчастіше люди, придбавши унітаз, звертають особливу увагу на дизайн виробу, не задумуючись про технічні характеристики пристрою. При цьому мало хто вивчає конструкцію умивальника. Але фахівці стверджують, що слід вникнути «в душу» пристрою, а точніше, в його внутрішню поверхню, форма якої залежить від зливу. Адже основний функціонал унітаза призначений для якісного зливу.

Розрізняють два основних типи зливу:

  • прямий, при якому вода стікає в одному напрямку, надаючи зливу шум і бризки;
  • зворотний — вода, стікаючи з бака, потрапляє в канали умивальника і змінює напрямок. Подібний злив забезпечує розподіл струмів води по всій площі умивальника і дає кращий ефект від зливу. Цей злив трошки ускладнює конструкцію умивальника, що робить такі унітази дорожчими, ніж з прямим зливом.
Останні новини:  Kia Sportage - оптимальний автомобіль для великого міста

Інший важливий фактор, на який слід звернути увагу при покупці унітаза — це стан поверхні умивальника. Відомі виробники намагаються ретельно слідкувати за цим показником. Адже будь-які нерівності на поверхні призводять до утворення стрибків водяної струму, що впливає на якість зливу і сприяє утворенню бризг.

І, звісно, основний аспект — це матеріал, з якого зроблено виріб. Для побутового застосування використовують керамічні унітази, на виробництві або транспорті застосовують металеві вироби.

З керамічних унітазів виділяють фаянсові і фарфорові вироби, кожні з яких мають хороші якісні показники, що позитивно впливають на експлуатацію подібного сантехнічного обладнання.