Електрокари незабаром зрівняються за ціною з бензиновими авто

Сьогодні,   12:02    326


Експерти прогнозують швидке зрівняння вартості електрокарів і бензинових авто

Згідно з дослідженням Goldman Sachs Research, вже до 2026 року ціни на акумулятори для електромобілів на світовому ринку можуть знизитися вдвічі порівняно з нинішніми. Потенційно це може зрівняти в ціні електрокари та класичні бензинові автомобілі.

Що ще відомо

На думку Goldman Sachs, у середньому вартість батарей для електромобілів може сягнути 80 доларів за кВтг. До того ж галузь очікує на появу нових акумуляторів, що забезпечують на 30% вищу щільність енергії за зниженої вартості.

Останні новини:  Менше 6 л на 100 км: Honda представила новий ​​гібридний кросовер Breeze (

Нові акумулятори зможуть надати більше щільності завдяки збільшенню осередків. Падіння вартості АКБ також пов’язане зі зниженням цін на метал, що використовується для їх виготовлення, частку якого припадає до 60% від загальної вартості. Також компанії мають намір використати нові хімічні склади, включаючи натрій-іонні для створення твердотільних акумуляторів.

Експерти вважають, що така тенденція дозволить зрівняти вартість електромобілів із класичними авто з двигунами внутрішнього згоряння. Але поки що покупка середньостатистичного електрокара коштує автолюбителям дорожче.

Останні новини:  Найкращі сімейні кросовери з пробігом вартістю до $25 000


uamotors.com.ua