Сполучені Штати з Японією запустили повне виробництво зенітної ракети SM-3 Block IIA: може збивати супутники

Сьогодні,   16:00    249

Raytheon, підрозділ RTX, є головним гравцем в оборонному секторі, надаючи передові рішення в галузі протиракетної оборони, засобів перехоплення, гіперзвукових технологій і радіолокаційних систем. Маючи понад столітній досвід, Raytheon підтримує національні та союзницькі ініціативи безпеки по всьому світу. RTX, штаб-квартира якої знаходиться в Арлінгтоні, штат Вірджинія, налічує понад 185 000 співробітників у своїх підприємствах Collins Aerospace, Pratt & Whitney і Raytheon, які розробляють передові технології, які рухають авіацію, інтегровану оборону та рішення нового покоління для вирішення критичних глобальних проблем. У 2023 році продажі RTX склали 69 мільярдів доларів, що підкреслює вплив і відданість інноваціям у глобальній обороні.

Останні новини:  Вибори президента Молдови визнані такими, шо відбулися

Повноцінне виробництво підтверджує, що конструкція SM-3 Block IIA досягла такого рівня зрілості, коли виробничі та експлуатаційні ризики зведені до мінімуму, що забезпечує надійність і ефективність ракети у складних оборонних сценаріях. Цей етап підвищив ефективність виробництва та проклав шлях до контракту на 1,9 мільярда доларів, укладеного MDA в липні 2024 року для Raytheon на виробництво ракет для оборонних секторів США та Японії.

«Досягнення повноцінного виробництва SM-3 Block IIA підкреслює міцність нашого партнерства з японською промисловістю та нашу спільну прихильність розвитку протиракетної оборони для захисту наших країн і союзників у всьому світі», — заявила Барбара Боргонові, президент Naval Power компанії Raytheon.

Вона також зазначила, що цей прогрес у зрілості дизайну посилить ефективність протягом усього виробничого циклу, таким чином покращуючи результати програми.

Ракета SM-3 Block IIA є кращою в порівнянні з попередніми моделями, оскільки має потужніші ракетні двигуни та вдосконалену кінетичну боєголовку. Ці вдосконалення дозволяють ракеті швидше перехоплювати загрози та захищати більші території від балістичних ракет малої та середньої дальності. Ця спільна розробка, очолювана MDA, Міністерством оборони Японії та Raytheon, є стратегічною оборонною ініціативою, спрямованою на зміцнення регіональної та глобальної безпеки.




За цим виробничим контрактом Raytheon здійснюватиме виробництво на своїх підприємствах у Тусоні, штат Арізона, та Хантсвіллі, штат Алабама, з поставками, запланованими до лютого 2031 року.

Останні новини:  Чому восени всі диктатори “втратили береги” і… розум


wheel-news.com