Як користуватись грубкою, якщо дрова стали вологими

Сьогодні,   14:20    102

Тема із дровами дуже цікава, бо на неї є безліч думок у людей. Хтось вважає себе знавцем, хтось експериментує з різними методиками розпалювання та підтримування вогню та тепла, інші — просто користуються класичними способами експлуатації грубки. Єдиної думки між всіма категоріями цих людей немає. Спробуємо дізнатись, хто і що думає з приводу наступної теми — вогкі дрова.

Чи можна розпалювати піч вологими дровами

Існує дві відповіді на це питання. Перша група користувачів вважає, що вогкі дрова «вбивають» піч. Друга група, що такими дровами опалювати нормально. Деякі навіть спеціально замочують їх. Пояснюють таке рішення тим, що вологі дрова довше горять, тому їх вистачить на довший час.

Останні новини:  З яким чоловіком не варто йти на друге побачення

Можна чи ні такими користуватись? Залежить від різновиду пічки. Якщо це піролізний котел, то не варто закладати туди вологі чи вогкі дрова. Обладнання може вийти з ладу раніше, ніж треба. А от для звичайної грубки нічого страшного не буде. Зрештою, біля неї можна розкласти дрова для попереднього випаровування вологи, а потім вже варто їх заклади у топку. Сухі дрова віддають більше енергії саме в утворення тепла, а не на випаровування вологи, тому їх використання ефективніше.

Останні новини:  Більше не падатимуть на підлогу: 4 хитрі способи повісити штани на вішалку

Як розпалити піч із вогкими дровами

Це зробити складніше, ніж із сухими, але нічого немає неможливого. Рекомендують на вогкі дрова насипати сіль. Вона працює в даному випадку адсорбентом, витягуючи зайву вологу. Всередині зазвичай поліно є сухішим, тому розрубіть його та зробіть тріски із серцевини. В грубку закладайте газети не просто так, а зімніть їх, щоб утворився певний об’єм. Дрова викладають у вигляді куреня. З усіх сторін обкладайте його сухим папером або газетами. Зверху конструкцію посипте сіллю. Такі підготовчі дії допоможуть швидше розпалити вологу конструкцію.

Якщо у вас є досвід з користування не тільки сухими дровами, можете ним поділитись у коментарях. Багатьом буде це цікаво. Зрештою, при відпочинку на природі такі складнощі також можуть виникнути. Знати, як діяти із вологими дровами, буде корисно всім.

Останні новини:  У житті восьми знаків Зодіаку станеться справжнє диво до кінця року