Новий Nissan Murano дебютував офіційно

Сьогодні,   12:31    533
Японська марка презентувала четверте покоління кросовера Nissan Murano для американського ринку.

Nissan Murano давно зник із вулиць Європи, але безперечно є однією з успішних японських моделей у всьому світі. Тепер презентовано вже четверте покоління кросовера, який, на жаль, знову омине європейський ринок. 

Враховуючи, що старий Murano вийшов ще в 2015 році, можна подумати, що нова генерація запізнилася. Проте виробник розробив свою стратегію пошуку покупців. 

«Дорожнє святилище» 

Nissan Murano 2025 року

Nissan називає Murano 2025 року «дорожнім святилищем», що б це не означало. Але новинка пропонує багато функцій для серійної версії.  

Це перший Murano з додатковими масажними функціями для передніх сидінь, але всі Murano отримають нову цифрову кабіну з двома 12,3-дюймовими дисплеями.  

Nissan Murano 2025 року

Це також перший автомобіль з 21-дюймовими колісними дисками, доступними в комплектації Platinum. У стандартній комплектації він оснащений системою допомоги водієві Nissan Safety Shield 360.  

А під капотом новий силовий агрегат, який робить непотрібною непопулярну трансмісію CVT. 




Nissan Murano 2025 року

Кросовер четвертого покоління став ширшим на 66 мм і майже на 50 мм збільшив кліренс. Габаритна довжина і висота практично ідентичні попередній моделі, колісна база також становить 2,82 метра. Це призводить до подібних внутрішніх розмірів з трохи меншим простором для ніг ззаду та трохи більшим простором для ніг спереду. 

Останні новини:  Ford представив електричну версію своєї знакової моделі для ринку Європи

Дизайн 

Nissan Murano 2025 року

Але при створенні Murano ніколи не думали про простір. З моменту появи в 2003 році кросовер зробив собі ім’я завдяки своєму характерному стилю, і це актуально й сьогодні.  

Nissan покладається на розділене освітлення, уникаючи великих кутастих фар і яскраво контрастуючих кутів на користь тонких ламп над переважно симетричною решіткою радіатора.  

Nissan Murano 2025 року

Murano не зовсім схожий на новий Qashqai, хоча Nissan зберігає стиль V-Motion на передньому плані з широким усміхненим обличчям та світлодіодними лампами, вбудованими в кути решітки. 

Бічні дзеркала були переміщені з передньої стійки на двері. Агресивно вигнуті передні крила Murano третього покоління тепер мають плоску лінію кузова, яка простягається до задньої частини, де вона перетинається з розширеними задніми крилами.  

Останні новини:  Водіям пояснили, чому не можна їздити з піднятим ручником

Nissan Murano 2025 року

Задні стійки Murano — особливість дизайну, збережена з першого покоління — все ще присутні, але їх компенсує хромована смуга, яка утворює лінію даху, схожу на купе. 

Повністю перероблена задня частина має тонкі задні ліхтарі, які простягаються по всій ширині дверей багажника. Виїмка для номерного знаку перенесена на нижній край заднього фартуха. За словами Nissan, кульмінацією всього цього є «більш преміальний» стиль для середньорозмірного кросовера. 

Інтер’єр 

Nissan Murano 2025 року

Більш рішучий і дуже необхідний редизайн відбувається всередині. Вищезазначені два дисплеї характеризують інтер’єр Murano 2025, який замінив майже всі фізичні перемикачі на користь цифрових і тактильних елементів керування, подібних до Ariya.  

Інтегрований Google є частиною технологічного пакету, який включає такі опції, як ProPilot Assist 1.1, Invisible Hood View, що дозволяє «бачити» через моторний відсік, і камеру 3D Intelligent Around View. 

Nissan Murano 2025 року

Цифровий дисплей водія можна налаштувати для різних видів, а додатковий кольоровий проекційний дисплей доступний на певних рівнях комплектації. Стандартне обладнання включає бездротовий зв’язок Apple CarPlay і Android Auto, а Nissan також додає до стандартного списку активне шумозаглушення. Правда, за стереосистему Bose з 10 динаміками потрібно доплатити. 

Останні новини:  Патрульний нагадав водіям про важливу кнопку в авто

Nissan Murano 2025 року

Нове покоління кросовера також пропонує абсолютно нову трансмісію. Старий двигун V6 і трансмісія CVT відслужили свій час і були замінені на 2,0-літровий чотирициліндровий двигун Nissan із турбонаддувом і змінною компресією та дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. У Murano цей двигун розвиває 241 к.с. Це на 19 к.с. менше, ніж у попередньої моделі, але крутний момент збільшився. У стандартній комплектації надається передній привід. Повний привід – опція. 

Nissan Murano 2025 року

Ціни на Murano 2025 року будуть оголошені ближче до його запуску, наразі запланованого на початок наступного року. Виходячи з поточних цін, можна очікувати, що стартова ціна буде близько 40 000 доларів США. Топова версія Platinum AWD, ймовірно, коштуватиме понад 50 000 доларів.


motorcar.com.ua