BMW відкликає нові 5- і 7-Series через дефект рульового вала

Сьогодні,   14:31    209
BMW відкликає нові 5- і 7-Series через дефект рульового вала

Американська філія марки визнала: 982 седани 2024 і 2025 модельного року могли зійти з конвеєра з неправильним карданним шарніром рульового вала. При певних маневрах поворотне гніздо може пошкодитися, і тоді водієві доведеться докладати більше зусиль для повороту керма. У групі ризику “п’ятірки” і “сімки” з бензиновими, гібридними та електричними двигунами.

Останні новини:  В Україні помітили оновлений спорткар Ford Mustang

BMW безкоштовно продіагностує седани 5-Series (G60) і 7-Series (G70), випущені в період з 17 червня по 17 липня 2024 року. Винятків немає: потурбувати доведеться власників усіх доступних у США машин незалежно від силової установки. Про проблему автовиробник дізнався випадково: скарг клієнтів і гарантійних претензій не було, тим більше не траплялося аварій.

Останні новини:  Renault представила перспективний кросовер Alpine A390, мабутнього конкурента Porsche Macan

За оцінками BMW, в реальності дефектний рульовий вал встановлений приблизно на десяти машинах – вони потребуватимуть безплатного гарантійного ремонту, а на седани, що залишилися, чекає розширена діагностика. Цікаво, що поки що проблема стосується тільки північноамериканського ринку, хоча на місцевому заводі “п’ятірки” і “сімки” не складають: за океан машини поставляють із Німеччини.

Актуальна BMW 7-Series часто фігурує у відкличних кампаніях. Здебільшого дилерам доводиться усувати глюки електроніки, причому дефекти “лікуються” перепрошивкою. Поточне відкликання – перша кампанія, яка потребуватиме механічного втручання в автомобіль.

Останні новини:  Citroen показав оновлені С4 та С4 Х


nnews.com.ua