Як правильно додати соду, щоб отримати “пишні” оладки

Сьогодні,   19:00    358

 

Жодного кулінара не влаштує такий результат готування, як отримання “жорстких” та “гумових” оладок. Нікому не сподобається блюдо, що є плоским і несмачним. А страва може вийти саме такою, якщо неправильно використовувати харчову соду – один із важливих компонентів тесту. Втім, відсутність помилок при додаванні цього сипкого інгредієнта збільшить шанси на приготування пишних та смачних оладок.

Останні новини:  Спробувала в кафе салат “апетитний”, який завжди закінчувався першим, і повторила вдома

Як правильно додати соду

Не можна просто відправити содовий компонент у ємність із тістом. Сода повинна потрапити в основу для оладок у поєднанні з іншим інгредієнтом – борошном.

Вчинити потрібно наступним чином: спочатку змішати соду та борошно в ложці, а потім додати в тісто в просіяному вигляді. Іншими словами, без сита не обійтись. Якщо правило було дотримано, то вийдуть ніжні та повітряні оладки.

Страва виявиться не тільки пишною, але й добре пропечеться: ніякої «сиринки» всередині не буде.

Останні новини:  Навіщо додавати крохмаль до смаженої печінки

Інші рекомендації

Розраховувати на приготування м’яких оладок не можна, якщо при приготуванні тіста використали кефір, який ще недавно знаходився в холодильнику.

Кисломолочний напій слід дістати з холодильного пристрою заздалегідь, щоб він встиг зігрітися.

І повернемося до соди. Багато господарок звикли гасити її оцтом. Але так робити не варто, адже це призведе до втрати стравою аромату.

Останні новини:  Готую такі котлети 7 разів на тиждень


uapress.kyiv.ua