Просто додаю це у борошно, щоб вареники завжди виходили ідеальними

Сьогодні,   05:21    462

Вареники – це традиційна страва, яку люблять не лише в Україні, але й далеко за її межами. Вони можуть бути з різноманітними начинками – картоплею, сиром, ягодами, грибами. Але приготувати ідеальне тісто для вареників – справжнє мистецтво. Пропонуємо вам рецепт ідеальних вареників, де тісто готується з простим лайфхаком.

Рецепт ідеального тіста на вареники
Рецепт ідеального тіста на вареники

Інгредієнти для тіста:

  • 280 грамів борошна
  • 180 мл кипʼятку
  • 2 столові ложки олії
  • 0,5 чайної ложки солі

Приготування:

Спершу просійте борошно через сито. Це допоможе досягти більш м’якого та еластичного тіста. Висипте борошно у велику миску, додайте сіль і перемішайте сухі інгредієнти.

В окремій каструлі доведіть воду до кипіння. Як тільки вода закипить, виміряйте 180 мл кип’ятку і тонкою цівкою починайте вливати його в борошно. Важливо це робити поступово, постійно перемішуючи тісто. Кипʼяток допоможе заварити тісто, щоб воно не рвалося, але залишилося мʼяким.

Останні новини:  Інгредієнт, з яким гречка гарантовано буде смачною
Як приготувати ідеальне тісто на вареники
Як приготувати ідеальне тісто на вареники

Коли ви вже вмішали частину кип’ятку в борошно, додайте 2 столові ложки олії. Олія зробить тісто більш пластичним, а також полегшить процес розкочування. Продовжуйте змішувати, доки тісто не почне збиратися в грудки.

Після того, як тісто трішки охолоне і стане теплим, перенесіть його на чисту поверхню і починайте замішувати руками. Замішуйте тісто протягом 5-7 хвилин, доки воно не стане однорідним і м’яким. Якщо відчуваєте, що тісто ще трохи липне до рук, можете додати зовсім трішки борошна, але не перестарайтеся, щоб не зробити його надто твердим.




Загорніть готове тісто в харчову плівку або накрийте рушником і залиште на 30 хвилин. Цей час потрібен, щоб борошно повністю взяло вологу, і тісто стало ще більш еластичним і податливим для ліплення вареників.

Останні новини:  Куряча печінка по-берлінськи: готують в багатьох ресторанах
Рецепт ідеального тіста на вареники
Рецепт ідеального тіста на вареники

Начинка для вареників може бути абсолютно різною. Це може бути класична картопля з цибулею, сир з родзинками, ягоди (наприклад, вишні чи чорниця), гриби, капуста чи навіть м’ясо. Вибір начинки залежить від ваших вподобань і настрою.



odnaminyta.com