Перший поліційний Tesla Cybertruck виїхав на вулиці Ірвайна

Сьогодні,   09:31    147

Нетривіальний дизайн Tesla Cybertruck привертає увагу людей незалежно від місця появи, що вирішили використати в поліції Ірвайна. Єдине, що викликало негативну реакцію платників податків, це ціна машини $132 тис.

В американській поліції використовуються найрізноманітніші автомобілі, від повільних Toyota Prius до супершвидкісних Ford Mustang та Chevrolet Camaro, від брутальних Chevrolet Suburban до легендарних Ford Crown Victoria Police Interceptor. З кожним роком на поліційну службу заступає дедалі більше електричних і гібридних моделей, включаючи продукцію бренду Tesla.

Ще одним прикладом стала поява в автопарку поліції Ірвайна нового електричного пікапа Tesla Cybertruck. Поки незрозуміло, скільки «реальної» поліційної роботи цю футуристичну вантажівку виконуватиме, одне можна сказати напевно, – вона вже привертає до себе багато уваги. Пікап стане частиною ініціативи Департаменту боротьби з наркотиками (DARE).

Поліційний Cybertruck оснащений усім необхідним, включаючи ліврею, світлову та звукову сигналізацію, а також індивідуальним інтер’єром, розробленим спеціально для його нової ролі. У створенні машини брали участь тюнінгові фірми Unplugged Performance та Whelen Engineering.

Останні новини:  Фахівець назвав 7 причин, чому оберти двигуна раптом почали плавати

За словами начальника поліції Ірвайна Майкла Кента, «чи занижений або піднятий пікап, PT Cruiser або Cybertruck, ці автомобілі збуджують цікавість автолюбителів різного віку. Я дуже пишаюся тим, що ми є першим поліційним департаментом у країні, який має таку машину у своєму автопарку».

Суспільна реакція була неоднозначною. Один із коментарів до відео поліції штату в Instagram говорив: «Вітаю з тим, що ви стали посміховиськом для всієї країни. Можу тільки уявити, що думають люди, які тут живуть, про цю витрату грошей». Інший підтримав цю думку: Ось що ми маємо на увазі під позбавленням поліції фінансування. Це просто марнотратство».

Останні новини:  В Україні випустили повнопривідний автомобіль із 250-сильним двигуном




Ці коментарі свідчать про невдоволення, яке, схоже, відчувають багато з приводу цієї Tesla. Вона коштувала понад $132000, що включає вартість пікапа і близько $21000 на модифікацію для служби у DARE. Якщо PT Cruiser привернув би натовп, як пропонує Кент, чому б не заощадити платникам податків близько $122000, вибравши Chrysler?

Останні новини:  У поліції США пояснили, як будуть використовувати електромобіль Tesla Cybertruck

Були й ті, хто похвалив ініціативу Кента, сказавши, що «якщо це допоможе перетворити дитину з поганої на хорошу, вона того варта!» Шеф Кент також висловився щодо вартості пікапа: «Увага молоді неможливо кількісно оцінити, бо вона справді неоціненна». Залишається сподіватися, що такі інвестиції справді окупляться…

Раніше “Автоцентр” розповідав про ініціативу іншого підрозділу з Південної Кароліни, який придбав для свого автопарку 17 спортивних Ford Mustang GT. Їхня мотивація була аналогічною – привернути увагу громадськості та допомогти налагодити контакти з місцевими жителями для профілактики правопорушень.



autocentre.ua