Як на довго позбутися пилюки в домі: корисні поради та лайфхаки

Сьогодні,   13:40    536

Напевно кожна господиня могла помітити, що навіть після дуже якісного та комплексного прибирання вже через кілька годин на деяких поверхнях знову видніється пилюка. Особливо якщо мова про меблі з глянцевою поверхнею. На них пилюку видно значно більше ніж на матових поверхнях. Це звісно ж дратує, адже не хочеться робити прибирання по декілька разів на день. Для тих, хто хоче хоча б на кілька днів забути про пилюку є кілька корисних порад. Дотримуйтесь їх та насолоджуйтесь результатом.

Є кілька простих правил

Щоб позбутися пилюки хоча б на кілька днів, недостатньо просто вологого прибирання. Ба більше, навіть пропилососивши вдома весь текстиль не факт, що ви приберете весь пил. В даному випадку потрібен комплексний та послідовний підхід. Ось, кілька порад, яких потрібно неухильно дотримуватись.

Останні новини:  Експерти розповіли про тонкощі вибору ганчірки для миття підлоги, аби вона була ідеально чиста

  1. Починайте завжди прибирати з найвіддаленішого кута кімнати й завершуйте прибиранням санвузла.
  2. Завжди прибирайте спеціальними серветками для прибирання. Це можуть бути серветки з мікрофібри, та інші їм подібні. Не використовуйте ганчірки зроблені зі старих речей, наприклад, футболок. Вони ще більше розносять пилюку.
  3. Для прибирання не використовуйте звичайну воду. Краще приготуйте спеціальний розчин з підручних засобів. Для його приготування візьміть кондиціонер для білизни та воду у співвідношення 1:4. Залийте цей засіб у спеціальну банку з розпилювачем, або просто змочуйте у ньому ганчірку.
  4. Важливе правило: спочатку прибираєте пил, а потім протираєте додатково поверхню цим розчином.
  5. Також непогані результати інколи дає спеціальна поліроль для меблів. Цим засобом теж потрібно користуватися правильно. Спочатку протерти пилюку, а потім нанести на поверхню поліроль і втерти його у меблі чистою ганчіркою.
Останні новини:  Відмиваємо мікрохвильову піч від засохлого жиру за кілька хвилин

Після цих маніпуляцій пилюка буде осідати на ваших меблях значно повільніше.