Новий Volkswagen Tayron: презентація в деталях

Сьогодні,   13:00    230
Новий кросовер Volkswagen Tayron не просто замінить Tiguan Allspace, а запропонує більше простору та якості. Пропонуємо детально почитати про новинку.

Великий кросовер Volkswagen Tayron розташується в лінійці бренду між Tiguan і Touareg. Раніше цю нішу заповнював Tiguan Allspace, але він ніколи не сприймався ринком як самостійна модель. 

Новий автомобіль був розроблений у Вольфсбурзі та також виготовлятиметься на цьому майданчику. 

Європейський Tayron не має абсолютно нічого спільного з китайським VW Tayron й базується на платформі MQB-evo, як і всі сучасні VW з двигуном внутрішнього згоряння. 

Раніше публікувалась фотогалерея новинки, а тепер давайте детально розберемося в технічній частині. 

Екстер’єр 

Volkswagen Tayron 2025 року

Ззовні Tayron демонструє певні паралелі з новим Tiguan і новим Kodiaq. З довжиною 4770 мм, шириною 1852 мм і висотою 1660 мм, Tayron є другим за розміром позашляховиком Volkswagen у Європі. 

Передня частина автомобіля розташована особливо високо і характеризується великим капотом і вражаючими подвійними світлодіодними фарами. Топові версії «Elegance» і «R-Line» в стандартній комплектації оснащені фарами «LED Plus», які мають динамічне регулювання дальності світла і освітлення поворотів «IQ.LIGHT – HD матричні фари». 




Volkswagen Tayron 2025 року

У бічній частині Tayron можна помітити вузький отвір у верхньому краї задньої стійки, який продовжує лінію вікна в заднє скло. Довга лінія даху та графіка вікон, що простягаються до задньої стійки, мають надати Tayron елегантного силуету. 

Накладки колісних арок, виготовлені з темного пластику, пропонують простір для комбінацій колеса та шини розміром до 20 дюймів і, за словами VW, створюють великий хід підвіски на бездоріжжі.  

Останні новини:  Названо найпопулярніші авто з пробігом в Україні у вересні

Volkswagen Tayron 2025 року

Варто підкреслити, що бічні панелі поки пофарбовані в колір кузова. Можливо, для інших версій (наприклад, R-Line) вони будуть покриті чорним, щоб надало новинці позашляхового вигляду. 

Задня частина Tayron характеризується суцільною світлодіодною лінією та типовим для бренду дизайном. Системи освітлення топових версій оснащені анімацією привітання та прощання. 

Інтер’єр 

Volkswagen Tayron 2025 року

Всередині Tayron фактично пропонує високу якість матеріалів з першого дотику. Особливо у верхніх областях все м’яко оббите та покрите тонкими матеріалами. Твердий пластик можна знайти лише нижче. 

Дизайн відповідає сучасній моді VW, як це можна знайти в Tiguan та Passat. Величезний центральний екран також домінує тут, але він не виглядає настільки приголомшливим, як, наприклад, у Passat, де він також дещо закриває огляд. Більший внутрішній простір і вище положення сидіння в Tayron тут дають свої переваги. 

Volkswagen Tayron 2025 року

Всі елементи об’єднані у мережу та пропонують багато місця для водія, пасажирів і багажу. Поверхні з м’якої штучної шкіри та декоративні елементи з натурального дерева в Tayron Elegance, а також декоративні елементи під алюміній у Tayron R-Line створюють приємну атмосферу. 

Сидіння топових версій обшиті «ArtVelours Eco», а в якості опції доступна високоякісна шкіряна оббивка. Інтер’єр також оснащений численними функціями комфорту, включаючи тризонний автоматичний клімат-контроль, передні сидіння з кондиціонером і панорамний відкидний/розсувний дах. 

Останні новини:  Фахівці назвали топ-3 надійних економічних кросовери з пробігом

Volkswagen Tayron 2025 року

Пасажири, особливо ззаду, отримують величезний простір для ніг і велику кількість повітря над головами. Але також є багато місця в усіх напрямках спереду, що підкреслює правильну ергономіку. 

Volkswagen Tayron 2025 рокуVolkswagen Tayron 2025 року

На замовлення VW може поставити розкладний третій ряд сидінь, на якому комфортно почуватимуться не лише діти.  

Tayron також пропонує значний об’єм багажника. Він варіюється від 760 літрів з піднятими задніми сидіннями до максимального об’єму в 1920 літрів зі складеними задніми сидіннями. Для порівняння: у Skoda Kodiaq від 745 до 1945 л. Tiguan ковтає від 652 до 1700 літрів. 

Комплектації 

Volkswagen Tayron 2025 року

Як і Tiguan, Tayron пропонується в трьох лініях оснащення: «Life», «Elegance» і «R-Line». Навіть базова версія «Life» добре оснащена і пропонує, серед іншого, 3-зонний автоматичний кондиціонер, 10-кольорове амбієнтне освітлення, дев’ять подушок безпеки та інформаційно-розважальну систему з розблокованою навігаційною функцією та App-Connect Wireless. 

Топові версії «Elegance» і «R-Line» пропонують такі додаткові функції, як натуральне дерево з відкритими порами в салоні, шумоізоляційне ламіноване безпечне скло, двері багажника з електроприводом і «Park Assist Pro» з пам’яттю та функцією дистанційного керування. 

Двигуни 

Volkswagen Tayron 2025 року

Tayron доступний із сімома системами приводу, включно з двома гібридами (eHybrid), м’яким гібридом (eTSI), двома бензиновими двигунами з турбонаддувом (TSI) і двома турбодизелями (TDI). Діапазон потужностей варіюється від 110 кВт (150 к. с.) до 200 кВт (272 к. с.). Тут також Tiguan передає свої вітання. Усі версії Tayron оснащені автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням (DSG). 

Останні новини:  Skoda представила Enyaq RS Race: 340 к.с., 20-дюймові колеса і повний привід

Volkswagen Tayron 2025 року

Плагін-гібриди в Tayron вдосконалили й це тимчасово може перетворити його на електрокар. У той же час вони пропонують великий загальний запас ходу близько 850 км під час довгих подорожей. Tayron eHybrid пропонується у двох рівнях потужності: 150 кВт (204 к.с.) і 200 кВт (272 к.с.). Завдяки акумулятору на 19,7 кВт-год Volkswagen може проїхати на електриці понад 100 км у версії eHybrid. 

Безпека 

Volkswagen Tayron 2025 року

Tayron також пропонує численні системи допомоги, які підвищують комфорт і безпеку водіння.  

До них, зокрема, входить автоматичний контроль дистанції ACC, асистент зміни смуги руху, асистент утримання смуги руху, система екстреного гальмування з розпізнаванням пішоходів і велосипедистів, асистент паркування та камера заднього виду. Нове попередження про вихід запобігає відкриттю одних дверей, якщо позаду наближається автомобіль. 

Ціни 

Volkswagen Tayron 2025 року

Чотири приводи будуть доступні на початку попереднього продажу в Німеччині 10 жовтня 2024 року: модель початкового рівня – це 110 кВт eTSI у варіанті обладнання «Life», який доступний від 45 475 євро. Відповідний Tiguan коштує 42 880 євро. Також можна замовити дві версії eHybrid і найпотужнішу TDI потужністю 142 кВт. 

Висновок 

Volkswagen Tayron 2025 року

Звичайно, середньорозмірний кросовер залишається нішевою моделлю для Volkswagen навіть з новою назвою. Однак компанія з Вольфсбурга доклала напрочуд багато зусиль, щоб надати Tayron незалежного профілю, після того, як у його попереднику була збільшена «лише» кілька сантиметрів колісної бази. Tayron безумовно заслуговує вийти з тіні Tiguan і знайти своє місце в портфоліо.  


motorcar.com.ua