Ні пропаганді Орбана: угорці вийшли намасові протести за свободу ЗМІ в країні

Сьогодні,   14:00    179

Ні пропаганді Орбана: угорці вийшли намасові протести за свободу ЗМІ в країні

У столиці Угорщини Будапешті тисячі людей вийшли на протести з вимогою свободи слова для ЗМІ. Мітингувальники виступили проти «фабрики пропаганди» державного телебачення під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Орбана.

5 жовтня лідер правоцентристської опозиційної партії «Тиса» Петер Мадьяр закликав протестувальників зібратися біля штабквартири державної телерадіокомпанії MTVA у столиці. Демонстранти вимагали, серед іншого, ліквідації «фабрики пропаганди» та відновлення справжніх державних ЗМІ, інформує UAINFO.org з посиланням на «Радіо Свобода».

Останні новини:  КНДР пригрозила НАТО "трагічними наслідками" через засудження співпраці з Росією

Також серед вимог було негайне звільнення голови компанії MTVA, якій належать державні телебачення та радіо, Денієла Паппа.

«Ми втомилися від злості, брехні, пропаганди, наш терпець урвався. Сьогодні державні ЗМІ в Угорщині – це міжнародний скандал. З нас вистачить», – заявив натовпу лідер опозиції.

Незалежний депутат парламенту Акос Хадхазі заявив, що штаб-квартира MTVA є найсильнішим оплотом влади у країні.

Останні новини:  Німецькі компанії в обхід санкцій постачають Росії обладнання для військового виробництва

Він закликав директорів організацій новин, які фальсифікують новини, піти у відставку, а урядову пропаганду заборонити законом.

Як пише «Радіо Свобода», «теплі відносини» Орбана з російським диктатором Володимиром Путіним, його відмова засудити вторгнення в Україну, а також його нападки на верховенство закону та звинувачення у корупції перетворили Угорщину на «білу ворону» Європейського Союзу.

Останні новини:  Польща “конституційно зобов’язана” збивати ракети РФ, але НАТО забороняє, – Сікорський

Прийшовши до влади у 2010 році, «все більш авторитарний» прем’єр взяв під свій контроль більшу частину ЗМІ.

За останні місяці Мадьярстал новою великою надією для опозиції Угорщини та, можливо, найнебезпечнішим суперником, з яким Орбан зіткнувся з моменту приходу до влади, пише видання.


uainfo.org