Експерт пояснив, чому не варто вмикати рециркуляцію в автомобілі під час дощу

Сьогодні,   16:02    328

 

Кондиціонер в сучасному автомобілі є невід’ємною частиною обладнання. Однак багато водіїв допускають помилки при експлуатації автомобілів з клімат-контролем. Одні автомобілісти активують кондиціонер тільки в спекотні літні дні, а інші не вимикають його цілий рік.

Експерт порталу ampercar.com рекомендує періодично включати кондиціонер. Більш того, в дощову погоду це дуже корисно робити для того, щоб висушити повітря в салоні і позбавити його від надмірної вологості. Це зменшує ймовірність запотівання вікон, що безпосередньо покращує видимість і, отже, безпеку за кермом.

Останні новини:  4 причини, чому необхідно оглядати машину знизу після ремонту в автосервісі

Однак важливо пам’ятати, що улюблений багатьма водіями режим рециркуляції повітря призводить до зворотного ефекту – вікна починають запотівати ще швидше через різницю температур. Внутрішнє повітря, багаторазово циркулюючи в замкнутій системі, не оновлюється і тільки посилює проблему з конденсацією. Звідси і питання: навіщо тоді взагалі включати рециркуляцію, якщо в машині запотіває скло.

Режим рециркуляції повітря в автомобілі зовсім не для галочки. На дорозі бувають випадки, коли зовнішні умови диктують необхідність повністю перекрити доступ зовнішнього повітря, наприклад, щоб не дихати вихлопними газами сусідньої вантажівки в пробці. Крім того, режим рециркуляції виконує роль щитка, запобігаючи потраплянню пилу з вулиці, який може за забити салонний фільтр. А при засміченні фільтра повітряний потік стає слабким, і вентиляційна система починає давати збої, що викликає неприємний запах.

Останні новини:  Mercedes-Benz вперше розпочав випробування електровенів нового покоління

Однак рециркуляція не повинна використовуватися завжди і скрізь. Особливо ефективна вона в суху погоду, коли запотівання вікон неможливе. Але в дощову погоду або при різких перепадах температур такий режим може зіграти злий жарт: скло покриється вологою практично миттєво, перекриваючи огляд.


ampercar.com