Вчені знайшли 5000-річні піраміди на дні європейського озера

Сьогодні,   19:30    1156

Боденське озеро протяжністю 63 км розташовується на кордоні Німеччини, Австрії та Швейцарії, пише Успіх in UA.

Воно було утворено Рейнським льодовиком і раніше ніхто не знаходив ніяких свідчень палеолітичних поселень в його околицях.

Вчені знайшли 5000-річні піраміди на дні європейського озера

Як виявилося, саме поселення могло просто піти під воду. На дні озера археологи знайшли ланцюг з 170 пірамід з каменів — турів. Вона розтягнулася на 20 кілометрів уздовж берега, причому кожна піраміда досягає 30 метрів в діаметрі і майже двох метрів у висоту, повідомляє cikavosti.com.

Останні новини:  Антарктида невпинно покривається зеленню: вчені б’ють на сполох

Піраміди розташовані на шарі озерних відкладень, які випали після відступу Рейнського льодовика більше 10 000 років тому. В рамках нового дослідження археологи використовували екскаватор для видалення матеріалу навколо однієї з пірамід, щоб побачити шарувату структуру від дна озера до кам’яного шару. Команда вже знайшла шматок дерева, на якому видно примітивні сліди обробки людиною.

Останні новини:  Вчені знайшли астероїд вартістю $10 квадрильйонів
Вчені знайшли 5000-річні піраміди на дні європейського озера

Самі піраміди побудували приблизно п’ять тисяч років тому – в період неоліту. Вони могли бути культовими спорудами і, ймовірно, використовувалися в похоронних ритуалах. Є версія, що піраміди допомагали при риболовлі або були місцем збору громад.