На півдні Казахстану виявили два раніше невідомі види павуків

Сьогодні,   05:30    489

Вони отримали назви Anagraphis karamola і Drassodes babenkoi.

Вчені з Казахстану під час експедиції в пустелю Кизилкум на півдні республіки виявили два нових види павуків. Про це повідомили в Інституті зоології Казахстану.

«Два види павуків виявилися новими для науки, їх було описано й дістали назви Anagraphis karamola і Drassodes babenkoi. Обидва види належать до сімейства наземних мисливців – Gnaphosidae. <…> Тепер у світі на пару невідомих науці павуків стало менше», – ідеться в повідомленні інституту.

Останні новини:  Незрозумілий дисбаланс: стародавній некрополь в Іспанії спантеличив дослідників

Anagraphis karamola, самець. Фото А. Нехаєв
Anagraphis karamola, самець. Фото А. Нехаєв

Назва одного з них співзвучна з назвою гори Карамола, що розташована в цій пустелі та поблизу якої проводилися дослідження. В інституті зазначили, що ці види павуків активні переважно в нічний час, а вдень вони перебувають у схованках під камінням, у норах тварин і в тріщинах скель. Також під час експедиції вчені виявили 27 видів павуків, які були відомі, але ніколи раніше не зустрічалися в Кизилкумі.




Родина павуків-гнафозидів (gnaphosidae) є однією з найчисленніших. Такі павуки не плетуть сіток і живуть переважно на землі. Вони полюють на комах, наприклад, мурах, а також на інших павуків, нападаючи на них. При цьому здобич часто виявляється більшою за павука-мисливця.

Останні новини:  Науковці нарешті з’ясували, що знаходиться всередині вулкана