Бельгія подарує Україні три самохідні гармати “Цезар”

Сьогодні,   08:35    305

Попередньо такий транш сторонами погоджено і рішення має бути позитивним. Самохідна установка Caesar, як пише 7sur7.be з посиланням на офіс міністра оборони, матиме паспорт заводу французької групи Nexter.

Ця самохідна гаубиця калібру 155 мм здатна робити шість пострілів за хвилину на відстань до 40 км. Понад 300 цих гармат було продано — у різних конфігураціях шасі. Її тримають на озброєнні армії Франції, Данії, Чехії, Таїланду, Індонезії, Близького Сходу та України.

Останні новини:  Німеччина запроваджує жорсткі вимоги для одержувачів соцдопомоги

З лютого 2022 року Франція також поставила в Україну 30 таких самохідок. Артустановки отримали з фронту схвальні відгуки. Головна привабливість в тому, що ця бойова техніка дуже мобільна та швидка. Установка за лічені хвилини розгортається, веде вогонь і швидко покидає позицію, уникаючи зустрічного удару ворога.

Останні новини:  Після оголошення персоною нон ґрата Гутерреш засудив удар по Ізраїлю

Французька гаубиця “Цезар” на тривісному повнопривідному шасі.

Замовлені Україні три одиниці Caesar – це не частина пакета, замовленого у цього ж виробника для армії Бельгії. Міноборони розмістили на заводі групи Nexter 28 гармат цього типу. Замовлення трьох самохідок для України йде окремим пакетом.

18 січня Франція разом із США сформувала “артилерійську” коаліцію для підтримки української армії. До неї входить 25 країн, у тому числі Бельгія. Тоді було заявлено про те, що у 2024 році Україні буде надано 72 одиниці Caesar на додаток до шести нею замовлених.

Останні новини:  Арктика в зоні уваги: чотири військові літаки РФ зафіксовано біля Аляски

Франція взяла на себе відповідальність за постачання дванадцяти одиниць. Невеличка за розмірами території Бельгія, увійшовши до цієї коаліції в травні, постачатиме Україні згадані вище три самохідки.


autoporady.com