Лаваш з кислим сиром у духовці: доступна страва на кожен день

Сьогодні,   15:00    382


Просто, смачно, доступно на кожен день! Лаваш із сиром у духовці – це ідеальна закуска до будь-якого столу. Приготувати її зможе навіть господиня-початківець. Для цього потрібні звичайні продукти та небагато часу. Таку страву можна і на природу взяти, і подати для фуршету.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий (2 листи) – 150 гр
  • Сир 400 гр
  • Сметана 2 стол. л.
  • Часник 2 зубчики
  • Зелень (Будь-яка зелень 1,5 пучка) 100 гр
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Яйця 1 шт.

Приготування:

Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Сир можна брати будь-якої жирності, але чим більше жирність сиру, тим смачніше. Дуже важливо, щоб сир був натуральний, без вмісту замінників молочного жиру. На один лист лаваша достатньо близько 200 г сиру, тобто однієї пачки магазинного сиру. Зелень вибирайте будь-яку на ваш смак. Це може бути зелена цибуля, кріп та петрушка.

Останні новини:  Як посмажити кабачки і не витратити багато олії

Сир викладіть у глибоку тарілку або миску і розімніть виделкою, щоб не було крупинок сиру або пробийте його блендером. Зелень промийте в проточній воді, обсушіть, наріжте і додайте до сиру. Додайте трохи сметани, щоб начинка не була надто густою. Сметану можна замінити йогуртом, якщо ви ретельно стежите за фігурою.

Останні новини:  Надзвичайно проста сирна запіканка з трьох інгредієнтів

У сирну начинку додайте сіль і перець. Часник почистіть від лушпиння і видавіть через прес, додайте до сиру. Все добре перемішайте.

На столі розстеліть один лист лаваша. На нього тонким шаром намажте сирну начинку із зеленню. Поверніть лаваш у плоский рулет або, за бажанням, просто складіть його в кілька шарів.

Наріжте рулет з лаваша з сиром та зеленню на порційні шматочки.

Перекладіть шматочки лаваша з сиром на лист, застелений пергаментом або папером для випічки. Акуратно за допомогою силіконової пензлика змастіть верх лаваша збитим яйцем, для рум’яної скоринки (можна замість яйця змастити лаваш розтопленим вершковим маслом), і відправте лаваш з сиром запікатися в розігріту заздалегідь до 180 °С духовку на 10 хвилин. Час вказано приблизно, орієнтуйтеся на особливості роботи своєї духовки.




Смачного!

Невелика порада для господинь: лаваш довго не втрачає своїх смакових властивостей — він може зберігатися сушеним до півроку. А щоб свіжий лаваш не зацвів – зберігайте його в холодильнику.


novosti24.kyiv.ua

Останні новини:  Як приготувати гречку та кускус без варіння: кулінарний лайфхак